Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Najprawdopodobniej już jutro zacznę opracowywać i wklejać na forum następną serię bardzo ciekawych artykułów z zakresu podstaw technologii. Cykl będzie obejmował cztery duże opracowania zawierające:

1. Część I. Wędliny surowe,

a) podstawy technologii wędlin surowych,

b) technologiczne odchylenia jakości wędlin surowych

- zestawienie podstawowych odchyleń technologicznych jakości wędlin surowych (tabele).

- diagnostyka podstawowych odchyleń technologicznych jakości wędlin surowych (szczegółowy opis).

2. Część II. Wędliny parzone napęcznione.

a) podstawy technologii wędlin parzonych napęcznionych,

b) technologiczne odchylenia jakości wędlin surowych

- zestawienie podstawowych odchyleń technologicznych jakości napęcznionych wędlin parzonych (tabele).

- diagnostyka podstawowych odchyleń technologicznych jakości napęcznionych wędlin parzonych (szczegółowy opis).

3. Część III. Wędliny podrobowe - kiszki.

a) podstawy technologii kiszek,

b) technologiczne odchylenia jakości wątrobianek,

- zestawienie podstawowych odchyleń technologicznych jakości wątrobianek (tabele),

- diagnostyka podstawowych odchyleń technologicznych jakości wątrobianek (szczegółowy opis).

4. Część IV. Wędliny podrobowe - salcesony.

a) podstawy technologii wędlin salcesonów,

b) technologiczne odchylenia jakości salcesonów,

- zestawienie podstawowych odchyleń technologicznych jakości salcesonów (tabele).

- diagnostyka podstawowych odchyleń technologicznych jakości salcesonów (szczegółowy opis).

 

Materiał zawarty w powyższych opracowaniach, powinien byc lekturą obowiązkową dla wszystkich zadymiaczy. Tutaj właśnie znajda Państwo odpowiedzi na większość pytań związanych z technologią produkcji wymienionych asortymentów wędlin.

 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10329-technologiczne-odchylenia-jako%C5%9Bci-wybranych-w%C4%99dlin/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.