Maxell Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Września 2014 Najprawdopodobniej już jutro zacznę opracowywać i wklejać na forum następną serię bardzo ciekawych artykułów z zakresu podstaw technologii. Cykl będzie obejmował cztery duże opracowania zawierające:1. Część I. Wędliny surowe,a) podstawy technologii wędlin surowych,b) technologiczne odchylenia jakości wędlin surowych- zestawienie podstawowych odchyleń technologicznych jakości wędlin surowych (tabele).- diagnostyka podstawowych odchyleń technologicznych jakości wędlin surowych (szczegółowy opis).2. Część II. Wędliny parzone napęcznione.a) podstawy technologii wędlin parzonych napęcznionych,b) technologiczne odchylenia jakości wędlin surowych- zestawienie podstawowych odchyleń technologicznych jakości napęcznionych wędlin parzonych (tabele).- diagnostyka podstawowych odchyleń technologicznych jakości napęcznionych wędlin parzonych (szczegółowy opis).3. Część III. Wędliny podrobowe - kiszki.a) podstawy technologii kiszek,b) technologiczne odchylenia jakości wątrobianek,- zestawienie podstawowych odchyleń technologicznych jakości wątrobianek (tabele),- diagnostyka podstawowych odchyleń technologicznych jakości wątrobianek (szczegółowy opis).4. Część IV. Wędliny podrobowe - salcesony.a) podstawy technologii wędlin salcesonów,b) technologiczne odchylenia jakości salcesonów,- zestawienie podstawowych odchyleń technologicznych jakości salcesonów (tabele).- diagnostyka podstawowych odchyleń technologicznych jakości salcesonów (szczegółowy opis). Materiał zawarty w powyższych opracowaniach, powinien byc lekturą obowiązkową dla wszystkich zadymiaczy. Tutaj właśnie znajda Państwo odpowiedzi na większość pytań związanych z technologią produkcji wymienionych asortymentów wędlin. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10329-technologiczne-odchylenia-jako%C5%9Bci-wybranych-w%C4%99dlin/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.