lesniak Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Więkrzość zna moje forum i Facebooka ale skoro powstał dział to dodaje.Znajdziecie tam przepisy na potrawy regionalne Pałuckie oraz Wielkopolskie bo to podobna kuchnia. Można pobierać i udostępniać dowoli...:-)http://www.kuchniapalucka.fora.pl/kuchnia-palucka,34/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10872-kuchnia-pa%C5%82ucka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Stycznia 2015 :clap: Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10872-kuchnia-pa%C5%82ucka/#findComment-395684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Kolego "Leśniak" brawo!!! . Podane przez Ciebie przepisy kuchni pałuckiej- brak mi słów- moje dzieciństwo, uwielbiane szare kluchy, po prostu poezja. Dzis na obiad szare kluchy z kapuchą ! :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10872-kuchnia-pa%C5%82ucka/#findComment-395779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Bardzo fajne i łatwe przepisy,czas przypomnieć sobie jak smakują szare kluchy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10872-kuchnia-pa%C5%82ucka/#findComment-395994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Stycznia 2015 czas przypomnieć sobie jak smakują szare kluchy Kolega Andrzejk zapoznał mnie z tym smakiem Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10872-kuchnia-pa%C5%82ucka/#findComment-396024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Stycznia 2015 A ja dzięki Żonie z Golubia z tym smakiem jestem na bieżąco Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10872-kuchnia-pa%C5%82ucka/#findComment-396199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgodnie z deklaracją na obiad były szare kluchy z kapuchą. Opinie? LP "na kolanach" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10872-kuchnia-pa%C5%82ucka/#findComment-396200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) To zróbcie sobie jeszcze z marchwią na gęsto to jest domiero smak, o smalcu z marchwią niewspomne...:-) I bardzo mnie to cieszy, że smakowały...kolejni kluchożercy wstąpili do sekty :-) Edytowane 11 Stycznia 2015 przez lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10872-kuchnia-pa%C5%82ucka/#findComment-396414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak56 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ot i dowiedziałem się że kuchnia pałucka jest bliska z kuchnią łódzką.W Łodzi takie kluchy nazywamy żelaznymi kluskami.Ogólnie dyzo dań takich samych dań jadamy na ziemi łódzkiej tylko inaczej je nazywamy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10872-kuchnia-pa%C5%82ucka/#findComment-396421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hana Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Znalazłam taką książeczkę: http://raporty.rokregionow.zhp.pl/web/uploads/reports/raport_19.pdf Cytuj "Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10872-kuchnia-pa%C5%82ucka/#findComment-396461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.