nestor Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wczoraj na TV4 oglądałem reportaż z Chin i dożnałem szoku.Jestem osobą starszą wiele rzeczy widziałem,ale to co zobaczyłem wprawiło mnie w osłupienie.Pokazano zakład fryzjerski w Chinach,gdzie oprócz strzyżenia prowadzi się czyszczenie uszu.Następnie podłogę się zamiata a włosy ładuje się do worków gdzie potem zabiera się do hurtowni a stamtąd do zakładu w którym przerabiane są na aminokwas cysteinę(proszek).Ta cysteina dodawana jest do pieczywa,które po tym dodatku staje się chrupkie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10939-cysteina-dodatek-do-pieczywa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek4 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Widziałem! Syf i malaria. Tylko czekać aż nasi piekarze zaczną to stosować. A kupuje się stamtąd wiele dodatków do żywności. Cytuj PozdrawiamJurek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10939-cysteina-dodatek-do-pieczywa/#findComment-398200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Już stosują ale podobno ze świńskiej szczeciny Cytuj Wszystkie Jacki to fajne chłopaki Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10939-cysteina-dodatek-do-pieczywa/#findComment-398203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nic nowego robi się to od lat. Żadna sensacja, cysteina jest pożądanym białkiem, jedyną wątpliwość może rodzić jakość chińskiego produktu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10939-cysteina-dodatek-do-pieczywa/#findComment-398205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.