Przemo-Gruby Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Lutego 2015 Witam. Potrzebuje kupic 3 sztuki blach do pieczenia prosiaka czy udzcow. http://allegro.pl/taca-azurowa-z-kwasowki-i5066140095.htmlcos podobnego do tej z linku tyle zeby byla bez dziur i najlepiej z dluzszymi raczkami takimi przez cala szerokosc blachy ( do trzymania dwoma rekoma) wymiary podobne do tej z aukcji 50cm x100cm i wys 10cm. Z gory dziekuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11113-k-duza-blache-z-kwasowki-do-pieczenia-prosiaka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) witamz dłuższymi rączkami i na calą szerokość nie polecam,łatwo będzie o zrobienie z tacy tzw wywrotki,wystarczy że prosiak się przesunie na tacy i ciao bello = prosiak na ziemi.,to pół biedy,rączka na całą szerokość spowoduje,iż chwila nieuwagi taca się zwichruje i masz poparzone nogi!Nie wiem jaką pojemność ma Twój piec?moja taca miała wymiary 125x350x80mm prosiak faszerowany wchodził 25-30kg,3 udźce..W piecu są rolki po których wjeżdża się tacą,a z pieca po rolkach na dwa tzw.metalowe koziołki,nie wyobrażam sobie wyciągania tacy w inny sposób,bardzo przydatne grube spawalnicze rękawice do wyciągnięcia tacy i pompa do zbierania tłuszczu rosołu z pieczeniaz tacy jak i pieca ,tace daj zrobić z blachy kwasoodpornej minimum 2mm ,rączki ruchome szybciej ochłodną to tyle, Edytowane 14 Lutego 2015 przez Marek z Bielska Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11113-k-duza-blache-z-kwasowki-do-pieczenia-prosiaka/#findComment-404819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Lutego 2015 Święte słowa Marku nic dodawać więcej nie potrzeba. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11113-k-duza-blache-z-kwasowki-do-pieczenia-prosiaka/#findComment-405036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi