Skocz do zawartości

[K] Duza blache z kwasowki do pieczenia prosiaka


Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuje kupic 3 sztuki blach do pieczenia prosiaka czy udzcow. http://allegro.pl/taca-azurowa-z-kwasowki-i5066140095.html

cos podobnego do tej z linku tyle zeby byla bez dziur i najlepiej z dluzszymi raczkami takimi przez cala szerokosc blachy ( do trzymania dwoma rekoma) wymiary podobne do tej z aukcji 50cm x100cm i wys 10cm. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11113-k-duza-blache-z-kwasowki-do-pieczenia-prosiaka/
Udostępnij na innych stronach

witam

z dłuższymi rączkami i na calą szerokość nie polecam,łatwo będzie o zrobienie z tacy tzw wywrotki,wystarczy że prosiak się przesunie na tacy i ciao bello = prosiak na ziemi.,to pół biedy,

rączka na całą szerokość spowoduje,iż chwila nieuwagi taca się zwichruje i masz poparzone nogi!

Nie wiem jaką pojemność ma Twój piec?moja taca miała wymiary 125x350x80mm prosiak faszerowany wchodził 25-30kg,3 udźce..

W piecu są rolki po których wjeżdża się tacą,a z pieca po rolkach na dwa tzw.metalowe koziołki,nie wyobrażam sobie wyciągania tacy w inny sposób,bardzo przydatne grube spawalnicze rękawice do wyciągnięcia tacy i pompa do zbierania tłuszczu rosołu z pieczenia

z tacy jak i pieca ,tace daj zrobić z blachy kwasoodpornej minimum 2mm ,rączki ruchome szybciej ochłodną to tyle,

post-40148-0-32699800-1423953061.jpg

Edytowane przez Marek z Bielska
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11113-k-duza-blache-z-kwasowki-do-pieczenia-prosiaka/#findComment-404819
Udostępnij na innych stronach

  • Maxell zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.