Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

klasyfikacja mąk zalezy od zawartości popiołu , a co za tym idzie także odpowiada temu kolor , pod wzgledem przydatnosci do wyrobu poszczególnych rodzajów mąk ma na to wpływ  gluten ( substancja  ktorą mozna otrzymac wypłukując z próbki skrobię oraz popiół zimna woda )potem po otrzymaniu próbki sprawdza - robi test na rozplywalność , ten test decyduje czy make wykorzysta się do bułek czy chleba , tak w skrócie opisałem to co zapamietałem , kiedy przez parę lat temu dostarczałem zboże do młynów to robiona takie próby , to z autopsji reszte pewenie znajdzie sie w normach.Pozdrawiam

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11291-yogi-uczy-sie-piekarstwa-metoda-autolizy-test/page/2/#findComment-413363
Udostępnij na innych stronach

Yogi , my mamy w PN , i Ty  tez masz , przecież czytam ze pieszesz mówiesz wiec i myślisz w PN :D  :thumbsup: , a ze teraz korzystaasz z DIN trudno taka bajka.Pozdrawiam

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11291-yogi-uczy-sie-piekarstwa-metoda-autolizy-test/page/2/#findComment-413445
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.