Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

 

Po prawie roku od znalezienia tej strony, z tymi wszystkimi pięknymi i czasem dziwacznymi wędzarniami, postanowiłem sobie sprawić coś podobnego. Początkowo myślałem nad czym złożonych jak wędzarnia, grill i piec chlebowy w jednym. Jednak należy mierzyć siły na zamiary i stanęło na tym, że powstanie mała wędzarnia, pieszczotliwie zwana kibelkiem.

 

W związku z budową mam małe pytanie o "podstawy": mieszkam koło Rabki, dla niektórych to już prawie Podhale.

- Czy pod taką wędzarnię muszę "lać" fundamenty?

- Czy wystarczy płyta zazbrojona stalą, która pozostała mi z budowy?

- Jak gruba powinna być płyta?

- Czy płytę mogę/muszę jakoś zabezpieczyć od dołu folią, aby wodę nie podciągało? A może czymś innym?

 

Z góry dziękuje za pomoc!

Paweł

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11388-budowa-w%C4%99dzarni-kibelka/
Udostępnij na innych stronach

Witaj. Może to Cię natchnie i trochę rozjaśni.

 

http://wyrobydomowe.blox.pl/tagi_b/548083/budujemy-wedzarnie.html

W walce między sercem a mózgiem zwycięża w końcu żołądek.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11388-budowa-w%C4%99dzarni-kibelka/#findComment-415256
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.