Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich Zadymiaczy.

Poniewaz zblizaja sie Swieta Wielkanocne to postanowilem w ramach naszej polskiej tradycji przygotowac co-nieco wlasnego. Podczas robienia kielbasy (przepis Dziadka ze strony glownej z malenkimi zmianami) zrobilem maly eksperyment. Ten sam farsz tylko trzy inne wykonczenia - w oslonce wolowej wiankowej, w oslonce wieprzowej 32-35 mm (czesc byla odparzona a czesc zapiekana w wedzarni).

Wyszly mi trzy tak wygladajace kielbasy. (rozne ujecia dla lepszej widocznosci I porownania)

Aby experiment byl pelniejszy - kilkoro znajomych dostalo do sprobowania - generalnie wszyscy okreslili ze to byly rozne kielbasy I rozne smaki. W mojej opinii takze - mimo ze farsz byl ten sam.

Co sadzicie - trzy inne nazwy czy jedna nazwa z dodatkiem typu "zapiekana" "parzona" itp.

post-65748-0-54822900-1427807943_thumb.jpg

post-65748-0-38516200-1427807970_thumb.jpg

post-65748-0-71503800-1427808024_thumb.jpg

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11445-kie%C5%82basa-z-wariacjami/
Udostępnij na innych stronach

Ten sam farsz tylko trzy inne wykonczenia -

 

 Podobnie jak Ty , robi sporo osób :D :D

 

 Super kiełbaski :D:clap:

 

 

 Pozdrawiam

Edytowane przez andrzej k

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11445-kie%C5%82basa-z-wariacjami/#findComment-417265
Udostępnij na innych stronach

Co sadzicie - trzy inne nazwy czy jedna nazwa z dodatkiem typu "zapiekana" "parzona"

 

 

Jak już to ta sam nazwa z określeniem jak była wykańczana.

 

Ja często tak robię jak Ty. A szczególnie jest to dobre rozwiązanie na początku przygody z wędzeniem, bo nie wiadomo co komu bardziej do gustu przypadnie.

Edytowane przez Jojo
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11445-kie%C5%82basa-z-wariacjami/#findComment-417268
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.