withereggie Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Patel, Janusz jest oblatany w tym temacie, więc jak zdecydujesz się robić tak jak wcześniej zaznaczył "porządnie" to na pewno dobrze Ci doradzi Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez withereggie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-422230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patel69 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ok. Będę informował o postępie prac i jak coś to będę się radził ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-422231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 No to powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-422232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Patel, Janusz jest oblatany w tym temacie, więc jak zdecydujesz się robić tak jak wcześniej zaznaczył "porządnie" to na pewno dobrze Ci doradzi Zaraz oblatany.... Dopiro jestem na drugim kręgu ;( Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-422233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Janusz jesteś mistrzem w tym fachu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-422262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Janusz jesteś mistrzem w tym fachuBez przesad... sa lepsi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-422293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 tylko potem żeby się ta kopułą sklinowała.... No będę myślał która wersje robić Forma to podstawa ... idealnie okrągłą będzie Ci ciężko zrobić jak nigdy się w to nie bawiłeś proponuje zrobić półwalec cegłą na sztorc "na 6-ę" czyli strop łukowy, to się ładnie klinuje.Tutaj masz parę rysunków i zasad:http://mailgrupowy.pl/shared/resources/7377,budownictwo-ogolne/34584,budowinictwo-ogolne-notatki-cz-3 Taka kopułę trzeba potem zabezpieczyć czyli najprościej dobrze zaizolować (np tłuczone szkło tak to kiedyś robiono) i obudować np pełną cegłą Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-422321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patel69 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 No poprzedni właśnie taki był https://images.tapatalk-cdn.com/15/04/29/c900f18861e6a7495b3350133fd2d172.jpgCo masz na myśli o zabezpieczeniu tluczonym szkłem? Bo ver. 1.0 stała na płycie w której był piasek, tkuczone szkło i cement https://images.tapatalk-cdn.com/15/04/29/ff4d7354f783d4a6681f5f1eb50f3fa7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-422322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbiggg Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) a moze z takiej lektury skorzystsza.Piece w ogrodzie - Instrukcje budowy pieców kamiennych i glinianych. autor Lorenz-Ladener Claudiacałkiem ciekawa ksiazka do budowy pieca.plecam Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez bigbiggg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-422618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patel69 Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 7 Maja 2015 Prace pomału postępują ale zaczynam myśleć do przodu tzn jak piec odizolować i zabezpieczyć przed czynnikami zewnętrznymi i gdzies wpadłem na to:http://www.perlit.pl/zastosowania/izolacje-ognioweCzy ktoś z Was spotkał sie z tym Perlitem? Wiecie może jak go sie nakłada na piec? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-423771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 7 Maja 2015 Z tego co wyczytałem to jest dodatek do betonu, czyli miesza się go w odpowiednich proporcjach .... jednak trzeba było by się dowiedzieć jak wytrzymuje zewnętrzne warunki atmosferyczne! Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-423777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 7 Maja 2015 Jeśli ten piec ma stać na zewnątrz bez żadnego zadaszenia to regularnie obuduj go cegła czy kamieniem dodatkowo zasypując wnętrze np tłuczonym szkłem ... inaczej znowu Ci się to po zimie rozleci Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-423779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 7 Maja 2015 Z perlitem sobie daruj. Z nim trzeba mądrze. Czemu nie dasz wełny ? 4 arkusze Ci wystarczą i nie majątek. Kup w ogrodniczym z 3 m2 siatki ocynkowanej np: wolier-owej. Najpierw rozrób zaprawę z plastyfikatorem. Dodaj garstkę dosłownie fibry na wiadro. 2.5 kg cementu 42.5 , 2 nie pełne łopaty piasku prze-siewki i jedną szufle identyczną drobnego piasku. Tak zwanego tynkarskiego lub szklarskiego. ( jak znasz kogoś kto leje posadzki to pewnie da Ci z garść) Nakładasz warstwę około 2 cm zakładasz na to siatkę i do 5 cm nakładasz znowu zaprawę i formujesz kształt formę itp. Do woli i wizji twórczej .Możesz zaimpregnować impregnatem hydrofobowym mokre na mokre dwu krotne. A po nasiąknięciu i utwardzeniu impregnatu malujesz jeszcze raz. I będzie Ci stać i stać 1 litrowe opakowania zapewne można kupić na internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-423874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 7 Maja 2015 fachura http://www.cda.pl/video/96953bf/Ukladanie-sklepienia-z-cegiel Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-423879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patel69 Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 25 Maja 2015 Prace postępują Dziś muruje komin i zabieram sie za izolowanie go Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-426986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 25 Maja 2015 Czy on nie jest troszku za wysoki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-427049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 26 Maja 2015 Czy on nie jest troszku za wysoki?Troszeczkę mógł by być poniżej... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-427161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patel69 Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 26 Maja 2015 Czy on nie jest troszku za wysoki?Wysokość komory to 48 cm, to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-427174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 26 Maja 2015 Leć już z tym co masz... szkoda pracy. W odpowiedzi ...to troszkę nad to... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-427177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 26 Maja 2015 A będziesz piekł tam prosiaki? Bo jak nie, to po co? Sklepienie które ma oddawać ciepło będzie daleko od wsadu. Jeśli mam się trzymać nazwy Twojego tematu. Chleb też aż tak nie urośnie... Zawsze będziesz mógł dołożyć od dołu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11561-pizza-piec-czym-go-sklei%C4%87/page/2/#findComment-427178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.