Darthnogen Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Września 2015 Witam chciałbym się z Wami podzielić przepisem na nadziewane wieprzowe polędwiczki.Składniki:Polędwiczki wieprzowe.Nadzienie:1kg mięsa wieprzowego z łopatki100g drobno pokrojonego boczkuPrzyprawy:50g suszonej cebuli17g soli4g pieprzu5g suszonego czosnku2g gałki muszkatołowej1g kolendry2g majeranku3g czosnku niedźwiedziego Wykonanie:DMieso kroimy w paski i mieszamy z przyprawami. Następnie mielimy mięso na maszynce, po zmieleniu dodajemy suszoną cebule i pokrojony boczek. Całość dokładnie mieszamy. Po wymieszani całość pakujemy do nadziewarki i zakładamy lejek 16mm. Od polędwiczki odcinamy główki i robimy palcem dziurę, następnie nakładamy na lejek i powoli nadziewamy. Efekt końcowy: W niedziele będę piekł to dodam zdjęcia gotowego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12067-nadziewane-pol%C4%99dwiczkid/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Września 2015 Będzie smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12067-nadziewane-pol%C4%99dwiczkid/#findComment-445572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Września 2015 W niedziele będę piekł to dodam zdjęcia gotowego produktu. No ...i... ? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12067-nadziewane-pol%C4%99dwiczkid/#findComment-445889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Września 2015 No ...i... ? Nie przeżył orgazmu żolądka. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12067-nadziewane-pol%C4%99dwiczkid/#findComment-445891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Września 2015 No ...i... ?Nie przeżył orgazmu żolądka. Hehe dobre:D Wczoraj się mi zapomniało bo po obiedzie pojechałem na basen wiec dodaje dzisiaj:D Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12067-nadziewane-pol%C4%99dwiczkid/#findComment-445919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Września 2015 Czy ten dodatek mielonego uszlachetnia smak polędwiczki? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12067-nadziewane-pol%C4%99dwiczkid/#findComment-445921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Września 2015 do ilu stopni piekłeś ??? pytam bo polędwiczki to delikatny mięsień, i powinny zostać lekko różowe, natomiast samo nadzienie to co innego, i na zdjęciach wygląda jakby ci się nie dopiekło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12067-nadziewane-pol%C4%99dwiczkid/#findComment-445923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Września 2015 do ilu stopni piekłeś ??? pytam bo polędwiczki to delikatny mięsień, i powinny zostać lekko różowe, natomiast samo nadzienie to co innego, i na zdjęciach wygląda jakby ci się nie dopiekło ?? Piekłem do 68 stopni w środku, nadzienie było wypieczone ale nie suche, a te różowe punkciki to boczek wędzony, sama polędwiczka była miękka i soczysta, tylko trochę z góry za bardzo spiekłem i "skorka" była trochę sucha.Czy ten dodatek mielonego uszlachetnia smak polędwiczki?Powiem tak Niebo w Gębie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12067-nadziewane-pol%C4%99dwiczkid/#findComment-445925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.