Gregtom Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Października 2015 Mamy wlasnie promocje na wytrybowane szynki z prosiat.Dotychczas prosiecine kosztowalem w postaci pieczonej i zastanawiam sie czy mozna z tego mieska zrobic kielbaske albo wedzone szynki.Jesli tak, to jak wyglada peklowanie tak delikatnego miesa. Chodzi mi o stezenie solanki i czas peklowania..?Czy zmieniaja sie tez czasy osadzania wedlin przed wedzeniem oraz czy temp. wedzenia, podpiekania i parzenia sa takie czy podobne jak u "doroslych osobnikow"..Czy przyprawianie farszu z prosieciny na kielbasy, wyglada tak samo..? Slicznie pozdrawiam.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12206-prosi%C4%99-w%C4%99dliny-i-w%C4%99dzonki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Października 2015 Jesli tak, to jak wyglada peklowanie tak delikatnego miesa. Chodzi mi o stezenie solanki i czas peklowania..? Czy zmieniaja sie tez czasy osadzania wedlin przed wedzeniem oraz czy temp. wedzenia, podpiekania i parzenia sa takie czy podobne jak u "doroslych osobnikow".. Czy przyprawianie farszu z prosieciny na kielbasy, wyglada tak samo..? 1.Peklowanie takie same jak dla innych gatunków mięsa. ( tabela Dziadka lub inne )2. Osadzanie, wędzenie etc. zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami.3. Ilość przypraw dowolna. osobiście dałbym mniej przypraw, gdyż mamy do czynienia z delikatnym mięsem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12206-prosi%C4%99-w%C4%99dliny-i-w%C4%99dzonki/#findComment-452707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Andrzeju, a czy smakowo bedzie mozna odczuc roznice w smaku i konsystencji np. w kilebasach no i oczywiscie czy sie to oplaca..? Edytowane 27 Października 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12206-prosi%C4%99-w%C4%99dliny-i-w%C4%99dzonki/#findComment-452709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Października 2015 a czy smakowo bedzie mozna odczuc roznice w smaku i konsystencji np. w kilebasach no i oczywiscie czy sie to oplaca..? Bardziej będzie wyróżniać się konsystencja i smak wynikające z delikatności i "młodości" mięsa. Czy się opłaca? Nie wiem ale warto zrobić "trochę na śniadanie". Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12206-prosi%C4%99-w%C4%99dliny-i-w%C4%99dzonki/#findComment-452715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.