swistaczek Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Listopada 2015 Hej, mam takie male pytanko, ojciec ma wędzarnie i 2 spore piece zrobione z cegły. Czy w takim piecu da rade zrobić suszoną wołowinę? Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać więc suszarka spożywcza raczej odpada. Piece są wymiarów 1,5mx2,5. Prosiłbym jeszcze o wskazówkę w jakiej temp. je suszyć mniej więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12282-suszona-wo%C5%82owina/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Listopada 2015 Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać więc suszarka spożywcza raczej odpada My nie robimy na sprzedaz.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12282-suszona-wo%C5%82owina/#findComment-456766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Listopada 2015 Czy w takim piecu da rade zrobić suszoną wołowinę? Jak zrobioną wołowinę masz na myśli ? Za mało konkretów podałeś, a poza tym .... Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać Czy masz wszystkie potrzebne pozwolenia, opinie Sanepid'u itd na sprzedaż wyrobów spożywczych wykonanych własnoręcznie . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12282-suszona-wo%C5%82owina/#findComment-456771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistaczek Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Listopada 2015 Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać więc suszarka spożywcza raczej odpada My nie robimy na sprzedaz.. Wy nie a dla mnie to jest jedyne źródło dochodu więc grzecznie pytam o rade. Czy w takim piecu da rade zrobić suszoną wołowinę?Jak zrobioną wołowinę masz na myśli ? Za mało konkretów podałeś, a poza tym .... Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawaćCzy masz wszystkie potrzebne pozwolenia, opinie Sanepid'u itd na sprzedaż wyrobów spożywczych wykonanych własnoręcznie . Pokrojoną w pasemka/ plastry...która leżała sobie w jakiejś tam zalewie. Czy mam pozwolenia? przecież tak jak napisałem...prowadzę wędzarnie sklepy więc mam...i nie tyle sanepidu co weterynarii. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12282-suszona-wo%C5%82owina/#findComment-456787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) przecież tak jak napisałem...prowadzę wędzarnie sklepy więc mamZ postu powyżej nie wynika ,że masz Robiłam suszoną wołowinę ale nie odważyła bym się robić na większą skalę ,pakować i sprzedawać bo do tego trzeba mieć sprawdzoną ,powtarzalną technologię. Czy mógłbyś Wasze wyroby pokazać i podzielić się przepisami - jak to w zwyczaju na naszym forum mamy Edytowane 16 Listopada 2015 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12282-suszona-wo%C5%82owina/#findComment-456791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Listopada 2015 No i to go zamurowało.My mamy mu dać, a On z nami się nie podzieli wiedzą bo ON "handlowiec:" Temu Panu dziękujemy za współpracę. Poradnictwo zawodowe na innych stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12282-suszona-wo%C5%82owina/#findComment-456847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.