Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z was używa może tej wędzarki.

 

Ostatnio sobie ją kupiłem z myślą bardziej o barbecue niż o tradycyjnym wędzeniu i chętnie bym się wymienił z doświadczeniami z osobami, którzy jej używają.

 

Jak na razie rozpalałem ja tylko raz i wędziłem udka i boczek faszerowany.  Bez problemu udało mi się na początku utrzymać temperaturę 50 -60 stopni a potem podczas dopiekania 90. Wszystko praktycznie bezobsługowo.

 

Dołączam kilka fotek

 

post-42372-0-53836300-1447962413_thumb.jpg

przed wędzeniem

 

post-42372-0-22267400-1447962427_thumb.jpg

Wędzarnia

 

post-42372-0-70598300-1447962523_thumb.png

tak to wygląda w środku

 

post-42372-0-14481800-1447962456_thumb.jpg

post-42372-0-18729800-1447962529_thumb.jpg

efekt koncowy

 

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12300-weber-smokey-mountain/
Udostępnij na innych stronach

Witaj. No  ... fajnie sobie pogrillowałeś :thumbsup:  ...bo z wędzeniem to ma ''nie wiele'' wspólnego ... :hmm:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12300-weber-smokey-mountain/#findComment-457582
Udostępnij na innych stronach

Witaj. No  ... fajnie sobie pogrillowałeś :thumbsup:  ...bo z wędzeniem to ma ''nie wiele'' wspólnego ... :hmm:

 

Nie rozumiem, dlaczego tak uważasz?

 

Przez pierwsze 3 godziny utrzymywałem  temperaturę 50 - 60 stopni i spaliłem drewno orzechowca. Dymiło się aż miło. To nie jest wędzenie?

 

 

Jeśli chodzi o smak to w porównaniu do Broniaka, którego używam, na co dzień, w mięsie w końcu było czuć smak wędzenia. Może nawet aż za dużo.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12300-weber-smokey-mountain/#findComment-457596
Udostępnij na innych stronach

no sam sobie odpowiedziales

 

Może nawet aż za dużo.
 

moze zmien drewno ktorym wedzisz bedziesz mial jasniejszy kolor.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12300-weber-smokey-mountain/#findComment-457601
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.