Jump to content
Przypominam Państwu, iż celem ochrony naszych unikatowych zasobów, dostęp do działu z recepturami branżowymi możliwy jest dopiero po osiągnięciu liczby co najmniej 35 postów na forum. ×

Recommended Posts

Dzis wielki dzien! pierwszy raz rozpalilam wedzarnie :cool:  ..no i pierwsza kanapkowa kielbasa probna ,zeby zostala w pamieci nazwalam Ja "Gruba Donka"  :) ,jeszcze nie wiem jak smakuje ale pachnie pieknie ,jutro degustacja bo narazie sie parzy  :)

no a tak wygladaly po wyjeciu z "wedzarni"

post-58387-0-38636400-1400354446_thumb.jpg

wiem wiem wiazanie jest tragiczne ..ale dopiero sie ucze :facepalm:

Gratulacje, a wiązanie jest całkiem sensowne.  :clap:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

Miłego dnia. 

Pawel ogladalam tylko na filmiku ,musze potrenowac bo tylko 2 petelki udalo mi sie zrobic ,reszta sztukowana ,z czasem sie naucze  :cool:

wiazanie jest tragiczne

Nic tragicznego ja tam nie widzę :D

jeszcze nie wiem jak smakuje

Smakować będzie na pewno, wszak to wyrób własny :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Dobrze ze wiazanie nie idzie na konkurs "pieknosci" ale jak patrze jak pieknie to inni robia to tez musze sie nauczyc , wiazadelko sie odcina i nie widac przy prezentacji

a taki przekroj mojej kanapkowej, zalujcie ze nie mozna przeslac smaku :) .brakuje tylko takiej pysznej kajzerki i byloby 100% zadowolenia.

post-58387-0-57742800-1400401100_thumb.jpg

Pawłowi zapewne chodziło o sznurowanie w kwestii rękodzieła , dla mnie osobiście to prawie jak rękojeść katany (w pomniejszeniu oczywiście)

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

a taki przekroj mojej kanapkowej

electro kiełbaska ładnie się prezentuje  i jak smakuje tak jak piszesz to :thumbsup:   

Edited by kostek61

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

dziekuje wszystkim za mile slowa ,caly czas sie ucze robic  kielbaski a wczoraj to jeszcze byla nauka wedzania i poznawania tej "wedzarki", co by nie zrobic z niej pieca hutniczego :)

Jedno jest pewne zeby nie forum tak by nie wygladala moja kielbasa :)

Gdyby nie forum - to kupowała byś coś wędlinopodobnego - albo surstominga (czy jakoś tak) :cool:

jumbo
--------------
Głupiec nie pomyśli.

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Surströmming to delikatess  :) a teraz to polskie sklepy juz na mnie nie zarobia :devil:

to niech się dymi ku smaczystości

i wiedz , że nawet swoje spalone ( dowolność wszelka) jest lepsze bo wiesz co w wyrobie jest

jumbo
--------------
Głupiec nie pomyśli.

"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

BW temat rozwijając , to pierwej maciorkę oraz knura raczył bym zapoznac , cobym wiedział , iż a tego związku młodzież godna mego stołu będzie

• Upvote 1

jumbo
--------------
Głupiec nie pomyśli.

"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

wiem wiem wiazanie jest tragiczne ..ale dopiero sie ucze :facepalm:

Ale powiedz czy wiązanie ma wpływ na smak ja uzywam opasek zaciskowych i zyje a za kiełbaske wielkie :clap: :clap: :clap:

smakowo zadnego a za  :clap: serdeczine dziekuje i napewno bede robila kolejne wyroby zeby byly zarowno ladne no i wygladaly ladnie dla oka :)

Tak sie juz wkrecilam ze planuje kolejne wedzenie tym razem moze cos z wedzonek i cienkich kielbas bo trzeba sie uczyc wedzarki :)

Electra kielbaska " cacy cacy "  :) , a smak sobie moge wyobrazic. Kochana,umnie tez juz polskie sklepy w zapomnienie poszly. Tak trzymaj  :thumbsup:  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Dzieki dziewczyny  :) staram sie i ucze,jak pogoda dopisze to w sobote kolejne wedzenie jakies poledwiczki moze i cienka kielbaska .

A gruba donka smakowala kolejnym degustatorom :)

Edited by electra

Dzis drugie podejscie do nauki wendzarki ,tym razem byla pierwszy raz wedzona cienka kielbasa ,troche nie typowa rozmiarem bo to pozostalosc po wielkanocnej "na bialo" wedzona smakuje jeszcze lepiej .

a tak sie prezentuje w przekroju 

post-58387-0-84770700-1400961957_thumb.jpg

Edited by electra

Kobieto toż to mistrzostwo świata!!!Piękna????????????

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem jak była robiona ta "wielkanocna" ale ta podwędzona wygląda "zacnie" ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

@morfeusz300, dziekuje  :) 

@roger, wielkanocna byla z glownej strony "kielbasa biala surowa" tylko byla z peklowanego miesa 

Tak taż myślałem patrząc na przekrój ;)

Mimimum 50/50 ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ