Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Electra i jej "podwórkowa wędzarka"


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
209 odpowiedzi w tym temacie

#1 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 17 maj 2014 - 20:24

Dzis wielki dzien! pierwszy raz rozpalilam wedzarnie :cool:  ..no i pierwsza kanapkowa kielbasa probna ,zeby zostala w pamieci nazwalam Ja "Gruba Donka"  :) ,jeszcze nie wiem jak smakuje ale pachnie pieknie ,jutro degustacja bo narazie sie parzy  :)

 

no a tak wygladaly po wyjeciu z "wedzarni"

Załączony plik  2014-05-17 18.37.33.jpg   104,24 KB   51 Ilość pobrań

 

wiem wiem wiazanie jest tragiczne ..ale dopiero sie ucze :facepalm:



#2 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 17 maj 2014 - 20:31

Gratulacje, a wiązanie jest całkiem sensowne.  :clap:



#3 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 17 maj 2014 - 20:37

Pawel ogladalam tylko na filmiku ,musze potrenowac bo tylko 2 petelki udalo mi sie zrobic ,reszta sztukowana ,z czasem sie naucze  :cool:



#4 Anulka

Anulka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 439 postów
  • MiejscowośćMaszewo Duże,Płock

Napisano 18 maj 2014 - 07:41

Smakowicie wygląda :)



#5 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6991 postów

Napisano 18 maj 2014 - 08:05

wiazanie jest tragiczne

Nic tragicznego ja tam nie widzę :D

jeszcze nie wiem jak smakuje

Smakować będzie na pewno, wszak to wyrób własny :D :D



#6 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 18 maj 2014 - 09:18

Dobrze ze wiazanie nie idzie na konkurs "pieknosci" ale jak patrze jak pieknie to inni robia to tez musze sie nauczyc , wiazadelko sie odcina i nie widac przy prezentacji

 a taki przekroj mojej kanapkowej, zalujcie ze nie mozna przeslac smaku :) .brakuje tylko takiej pysznej kajzerki i byloby 100% zadowolenia.

 

Załączony plik  gruba Donka.jpg   186,82 KB   34 Ilość pobrań



#7 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3268 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 18 maj 2014 - 09:26

Pawłowi zapewne chodziło o sznurowanie w kwestii rękodzieła , dla mnie osobiście to prawie jak rękojeść katany (w pomniejszeniu oczywiście)



#8 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 18 maj 2014 - 09:38

Ładna wędlinka;)

#9 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 18 maj 2014 - 10:06

a taki przekroj mojej kanapkowej

electro kiełbaska ładnie się prezentuje  i jak smakuje tak jak piszesz to :thumbsup:   


Użytkownik kostek61 edytował ten post 18 maj 2014 - 10:07


#10 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 18 maj 2014 - 10:37

dziekuje wszystkim za mile slowa ,caly czas sie ucze robic  kielbaski a wczoraj to jeszcze byla nauka wedzania i poznawania tej "wedzarki", co by nie zrobic z niej pieca hutniczego :)

Jedno jest pewne zeby nie forum tak by nie wygladala moja kielbasa :)



#11 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3268 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 18 maj 2014 - 10:46

Gdyby nie forum - to kupowała byś coś wędlinopodobnego - albo surstominga (czy jakoś tak) :cool:



#12 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 18 maj 2014 - 10:51

Surströmming to delikatess  :) a teraz to polskie sklepy juz na mnie nie zarobia :devil:



#13 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3268 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 18 maj 2014 - 10:56

to niech się dymi ku smaczystości

 

i wiedz , że nawet swoje spalone ( dowolność wszelka) jest lepsze bo wiesz co w wyrobie jest



#14 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 18 maj 2014 - 11:04

nawet swoje spalone ( dowolność wszelka) jest lepsze bo wiesz co w wyrobie jest

 

Wiesz tylko wtedy jak kupisz żywą świnkę ;)



#15 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3268 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 18 maj 2014 - 11:44

BW temat rozwijając , to pierwej maciorkę oraz knura raczył bym zapoznac , cobym wiedział , iż a tego związku młodzież godna mego stołu będzie



#16 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 18 maj 2014 - 14:32

 

 

wiem wiem wiazanie jest tragiczne ..ale dopiero sie ucze :facepalm:

Ale powiedz czy wiązanie ma wpływ na smak ja uzywam opasek zaciskowych i zyje a za kiełbaske wielkie :clap: :clap: :clap:



#17 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 18 maj 2014 - 14:45

smakowo zadnego a za  :clap: serdeczine dziekuje i napewno bede robila kolejne wyroby zeby byly zarowno ladne no i wygladaly ladnie dla oka :)

Tak sie juz wkrecilam ze planuje kolejne wedzenie tym razem moze cos z wedzonek i cienkich kielbas bo trzeba sie uczyc wedzarki :)



#18 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 18 maj 2014 - 21:01

Electra kielbaska " cacy cacy "  :) , a smak sobie moge wyobrazic. Kochana,umnie tez juz polskie sklepy w zapomnienie poszly. Tak trzymaj  :thumbsup:  



#19 maria.s

maria.s

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 323 postów
  • MiejscowośćMrozy

Napisano 18 maj 2014 - 22:13

Donata kiełbaska super :clap: :thumbsup:



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 19 maj 2014 - 06:39

Dzieki dziewczyny  :) staram sie i ucze,jak pogoda dopisze to w sobote kolejne wedzenie jakies poledwiczki moze i cienka kielbaska .

A gruba donka smakowala kolejnym degustatorom :)


Użytkownik electra edytował ten post 19 maj 2014 - 06:40





Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych