Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Macie jakieś sprawdzone przepisy na przepyszny farsz do Wigilijnych pierogów :rolleyes:

Właśnie namoczyłem susz grzybowy (90% podgrzybki, 10% prawdziwe), i jutro zabieram się za lepienie pierogów na Wigilię :)

 

________________

Pozdrawiam, Artur

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/
Udostępnij na innych stronach

@Artu, przepisów ci u nas wiele,wystarczy poszukać :D

Np.na pierogi z dorszem

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/?view=findpost&p=391493

i wiele,wiele innych :thumbsup:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/#findComment-461004
Udostępnij na innych stronach

Jestem za :)

W ciągu roku jednak jemy pierogi z każdym farszem, ale na Wigilię muszą być z kapustą i grzybami i uszka z grzybami suszonymi :)

 

 

jutro zabieram się za lepienie pierogów na Wigilię
 Co tak wcześnie? a jak je przechowujesz?

 

 

Ja też lepię wcześniej i zamrażam surowe  :cool:

"Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/#findComment-461010
Udostępnij na innych stronach

@Artu, przepisów ci u nas wiele,wystarczy poszukać :D

Szukałem, i akurat tego przepisu nie znalazłem :facepalm:

Chodzi mi o tradycyjny farsz do pierogów z grzybami i kapusta kiszoną (celowo w tej kolejności, bo u mnie zawsze więcej grzybów niż kapuchy :tongue: )

 

 

 

jutro zabieram się za lepienie pierogów na Wigilię
 Co tak wcześnie? a jak je przechowujesz?

 

Gotuję, studzę, zamrażam, a w Wigilię wkładam do piekarnika posmarowane olejem.... i wszyscy się zajadają pierogami z chrupiącą "skórką" :)

________________

Pozdrawiam, Artur

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/#findComment-461015
Udostępnij na innych stronach

Ja zamrazam pojedynczo surowe ,po zamrozeniu ukladam do woreczkow do zrazania i czeka az przyjdzi ena nie czas,zreszta kazde pierogi tak robie czy z miesem czy z jagodami .

Pozniej tylko na gotowana wode wrzucam i sa jak dopiero zrobione ,wigilijne robie na jakies tydzien wczesniej .

Farsz robi moja mam bo jej jest lepszy ,pikantny ,przewaga  kapusty ,wieksza ilosc grzybow wedlog mnie daje posmak goryczy.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/#findComment-461053
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.