Artu Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Macie jakieś sprawdzone przepisy na przepyszny farsz do Wigilijnych pierogów Właśnie namoczyłem susz grzybowy (90% podgrzybki, 10% prawdziwe), i jutro zabieram się za lepienie pierogów na Wigilię Cytuj ________________Pozdrawiam, Artur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Grudnia 2015 @Artu, przepisów ci u nas wiele,wystarczy poszukać Np.na pierogi z dorszemhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/?view=findpost&p=391493i wiele,wiele innych Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/#findComment-461004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Grudnia 2015 jutro zabieram się za lepienie pierogów na Wigilię Co tak wcześnie? a jak je przechowujesz? Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/#findComment-461006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hana Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Np.na pierogi z dorszemhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/?view=findpost&p=391493 Jestem za W ciągu roku jednak jemy pierogi z każdym farszem, ale na Wigilię muszą być z kapustą i grzybami i uszka z grzybami suszonymi jutro zabieram się za lepienie pierogów na Wigilię Co tak wcześnie? a jak je przechowujesz? Ja też lepię wcześniej i zamrażam surowe Cytuj "Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/#findComment-461010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Grudnia 2015 @Artu, przepisów ci u nas wiele,wystarczy poszukać Szukałem, i akurat tego przepisu nie znalazłem Chodzi mi o tradycyjny farsz do pierogów z grzybami i kapusta kiszoną (celowo w tej kolejności, bo u mnie zawsze więcej grzybów niż kapuchy ) jutro zabieram się za lepienie pierogów na Wigilię Co tak wcześnie? a jak je przechowujesz? Gotuję, studzę, zamrażam, a w Wigilię wkładam do piekarnika posmarowane olejem.... i wszyscy się zajadają pierogami z chrupiącą "skórką" Cytuj ________________Pozdrawiam, Artur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/#findComment-461015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ja zamrazam pojedynczo surowe ,po zamrozeniu ukladam do woreczkow do zrazania i czeka az przyjdzi ena nie czas,zreszta kazde pierogi tak robie czy z miesem czy z jagodami .Pozniej tylko na gotowana wode wrzucam i sa jak dopiero zrobione ,wigilijne robie na jakies tydzien wczesniej .Farsz robi moja mam bo jej jest lepszy ,pikantny ,przewaga kapusty ,wieksza ilosc grzybow wedlog mnie daje posmak goryczy. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12379-farsz-do-pierog%C3%B3w-wigilijnych/#findComment-461053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.