andy Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Mój nowy brat :grin: jurasa4 prosił mnie o zamieszczenie na forum: Pasztet wieprzowy - jurasa4 Surowiec - 250g mięsa mielonego takiego jak na sznycle (cielęcina czy wieprzowina???) - 250g marchwi - 1 cebula - 1 mały ząbek czosnku - 1 jajko Przyprawy - sól - przyprawy (jakie?) Opis technologiczny Marchew ścieram na tarce z grubymi oczkami, do marchwi dodaję zmielone mięso, wbijam jajko, dodaję sól i przyprawy, czasem też szatkuję trochę selera po wymieszaniu wkładam to wszystko do formy aluminiowej na pasztety i zapiekam w piekarniku przez 45-55 min w temp 180°C. Szybkie i proste ale dobre i soczyste zawsze robiło wrażenie na konsumujących. Może komuś przyda się na święta Proszę o sprecyzowanie zaznaczeń - Papla Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1244-pasztet-wieprzowy-wg-jurasa4/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasibrzuszek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Grudnia 2007 do marchwi dodaję przemielone mięso Witam Mięso oczywiście surowe. :question: Cytuj Pasibrzuszek https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1244-pasztet-wieprzowy-wg-jurasa4/#findComment-25697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Grudnia 2007 jak na pasztet strasznie dużo tej marchewki mięso surowe? :shock: czy to nie czasem jakiś rodzaj pieczeni Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1244-pasztet-wieprzowy-wg-jurasa4/#findComment-25712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ja tego nie robiłem, a autor też miał problemy z nazwaniem. Ważne, że (podobno) dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1244-pasztet-wieprzowy-wg-jurasa4/#findComment-25723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurasa4 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Grudnia 2007 witajcie to coś w rodzaju pieczeni tylko że pieczen kojarzy mi się ze sztuką mięsa może i niesłuszniemięsko surowe i marchew też wszystko pomieszane to jest bardzo szybkie w wykonaniu.Poprosiłem o zamieszczenie tego przez brata andy bo sam nie wiedziałem jak i gdzie.Osobiście wolę bardziej wyrafinowane dania ale jak nie mam czasu to robie tą potrawę.Mam dużo znajomych którzy przyjeżdżają do mnie i jeździmy razem w Bieszczady a stałym punktem ich wypraw jest obiadek u mnie i ostatnio ta właśnie pieczeń. Dlatego zachęcony przez biesiadników ośmieliłem się podać przepis. Jeśli ktoś wypróbuje i coś zmieni bardzo proszę o poinformowanie może się przyda. Cytuj jurasa4@wp.plhttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1244-pasztet-wieprzowy-wg-jurasa4/#findComment-25731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Października 2009 Qrde jakie prosteRzeczywiście proste i godne uwagi. Wygląda tak: Mnie smakuje najbardziej z kleksikiem kwaśnej śmietany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1244-pasztet-wieprzowy-wg-jurasa4/#findComment-83385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Października 2009 Estetycznie zaprezentowane,gratuluje wyrobu apetycznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1244-pasztet-wieprzowy-wg-jurasa4/#findComment-83404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.