suchyhehe Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Witam, jestem początkującym w dziedzinie wędzenia, ale nieźle mi to idzie . mam tylko jeden problem: jak najlepiej przechowywać wędzonkę? Narazie dzielę na kawałki i zamrażam lecz wolałbym uniknąć tego zamrażania. Czy jest jakiś sposób który zastąpi zamrażalnik? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/125-jak-przechowywa%C4%87-w%C4%99dzonk%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Jest parę innych sposobów tylko trudno powiedziec czy o takie szynki Ci chodzi, np długotrwałe wędzenie w zimnym dymie i przechowywanie w przewiewnym miejscu, jest to bardzo pracochłonne efekt jest wspaniały ale raczej dla smakoszy.Uważam że mrożenie i potem powolne rozmrażanie przed gotowaniem to najlepsza metoda w pełni zachowująca smak szynki Pozdrawiam, Wesłych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/125-jak-przechowywa%C4%87-w%C4%99dzonk%C4%99/#findComment-472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.