pandoria Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Przepraszam ale przewertowalam cale forum i owszem mnustwo informacji moge znalexc na temat wedzenia wedlin itp, ale jesli ja nie posiadam wedzarki i mieszkam w bloku ni jak moge ja zastopic czy jest inna metoda robienia wedlin i jakies inne przepisy? pozdrawiam pandora Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1277-w%C4%99dzenie-w%C4%99dzenie-kiedy-ja-nie-mam-jak/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witam.Należy poczytac sobie informacje zawarte na stronie www.wedlinydomowe.pl do której link graficzny widniej na dole i w lewym górnym rogu tej strony.Tam znajdziesz wszystko. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1277-w%C4%99dzenie-w%C4%99dzenie-kiedy-ja-nie-mam-jak/#findComment-26714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandoria Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Stycznia 2008 dzięuje ale nie znalazłam tam nic na temat rękawów do piczenia a slyszalam ze owe sa używane podczas pieczenia,.. glupio mi ale zielona jestem w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1277-w%C4%99dzenie-w%C4%99dzenie-kiedy-ja-nie-mam-jak/#findComment-26715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strampek Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Najlepiej zacząć od wyrobów z szynkowara. Skąd szynkowar? Pomysły na zastąpienie oryginału znajdziesz tu:http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=125 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1277-w%C4%99dzenie-w%C4%99dzenie-kiedy-ja-nie-mam-jak/#findComment-26716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Jest tam m.in. temat:- Piekarnik,- Kącik dietetyczny,- Wszystko o szynkowarach - który Ci polecam,- a w dziale Kiełbasy, jest kilka tematów traktujących o zastepczych metodach produkcji kiełbas wedzonych z dodatkiem soli wedzonej lub preparatu dymu wedzarniczego. (nie wiem jak preparat, ale sól wędzonkową możesz kupić w naszym sklepiku - link na górze strony głównej "Sklep").Do tego wyszukiwarka. Masz pewne kilka dni wertowania i czytania. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1277-w%C4%99dzenie-w%C4%99dzenie-kiedy-ja-nie-mam-jak/#findComment-26717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Stycznia 2008 pandoria, Witaj Często piekę mięsa w rękawie. Mięso nacieram solą i przyprawami lub robię zalewy (bejce) i trzymam około 3 dni. Następnie wkładam do rękawa nadmuchując ustami powietrza , rozgrzewam piekarnik do 120 st C i wkładam mięso w rękawie. Podnoszę temperaturę do 180 st C i piekę przyjmując sposób francuski 40 min na 1 kg mięsa licząc czas od osiągnięcia temperatury 180 st. Po upieczeniu wyjmuję mięso i studzę , a powstały sos używam jako bazę do zrobienia sosu. Mieso podaję na gorąco lub jako wędline. Zalewa francuska 3 łyżki musztardy francuskiej 3-4 łyżeczki octu winnego só, pieprz biały 2 łyżeczki miodu 6 łyżek oliwy 1/2 pęczka szczypiory po 1 łyżeczce listków trybuli i estragonu ( można użyć suszu) Musztardę z octem, dodać sól, pieprz, miód, olej dobrze wymieszać , dodać zioła ( zalewa ma być pikantna) - marynować w chłodnym miejscu 24-48 godz. Upiec w rękawie , wytopiony sos połączyć z zalewą i na tej bazie zrobić pyszny sos do mięa. Pozdrawiam[/b] Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1277-w%C4%99dzenie-w%C4%99dzenie-kiedy-ja-nie-mam-jak/#findComment-26725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Stycznia 2008 nie posiadam wedzarki i mieszkam w bloku Papcio mieszka w bloku,ja mieszkam w bloku...a jakos wedzimy...poczytaj troszkę..i optymistycznie podejdz do tematu.. :lol: Pozdrawiam Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1277-w%C4%99dzenie-w%C4%99dzenie-kiedy-ja-nie-mam-jak/#findComment-26750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.