Marek z Bielska Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Stycznia 2008 witam kielbasa jako niezamierzona...? oto przedstawiam kielbase,ktora powstala jako produkt niezamierzony.czesto zdarza sie jak robimy wedliny,ze braknie nam jelit wieprzowych (mi nie chcialo sie kolejnego peczka namaczac bo czas mnie gonil) i wykorzystalem oslonki jakie uzywam do szynkowej. oczywiscie farszu nie bylo duzo jakas koncowka z nadziewarki.mozna bylo zrobic z tego sznycla na patelni lub male klopsy sparzone na wodzie ktore z musztarda sa pycha. farsz,ktory zostal uzyty do tej kielbasy to nic innego jak "Kielbasa Marka" ktora byla robiona przed swietami. kielbasa byla suszona z tydzien obok kaloryfera, a potem wisiala sobie w lodowce jakies 2,5 tyg. az dostala lekkiej plesni.kielbasa wyszla fajnie. mam na mysli ze nie stala sie za mocno sucha, a baton w srodku zachowal lekka wilgotnosc. krojona na krajalnicy od chleba na cienikie plasterki nie sypie sie,w smaku podchodzi pod salami. kazdy moze cos takiego u siebie zrobic bez problemu. oczywiscie,jezeli ma ktos jakies pytania chetnie odpowiem na powyzszy temat ponizej przedstawiam dwie fotki. pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1283-kielbasa-jako-niezamierzona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Stycznia 2008 No i mamy nastepną nowośc i wyrób autorski. Wymyśl jakąś nazwę i podeslij zdjęcia kilku plasterków środkowych na tle całości.Pzdr. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1283-kielbasa-jako-niezamierzona/#findComment-26922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Stycznia 2008 farsz,ktory zostal uzyty do tej kielbasy to nic innego jak "Kielbasa Marka" ktora byla robiona przed swietami.w smaku podchodzi pod salami. Myślę, że "smak salami" zrobił się dzięki ponad 10% dodatkowi wołowiny w Twoim farszu. Kiedyś zrobiłem dwie kiełbasy: wieprzową i wołową, i właśnie wołowa po pewnym czasie zaczęła "podchodzić" pod salami. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1283-kielbasa-jako-niezamierzona/#findComment-27031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.