Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam

kielbasa jako niezamierzona...?

 

oto przedstawiam kielbase,ktora powstala jako produkt

niezamierzony.czesto zdarza sie jak robimy wedliny,ze

braknie nam jelit wieprzowych (mi nie chcialo sie kolejnego

peczka namaczac bo czas mnie gonil) i wykorzystalem

oslonki jakie uzywam do szynkowej.

 

oczywiscie farszu nie bylo duzo jakas koncowka z

nadziewarki.mozna bylo zrobic z tego sznycla na patelni

lub male klopsy sparzone na wodzie ktore z musztarda

sa pycha.

 

farsz,ktory zostal uzyty do tej kielbasy to

nic innego jak "Kielbasa Marka" ktora byla robiona przed swietami.

 

kielbasa byla suszona z tydzien obok kaloryfera,

a potem wisiala sobie w lodowce jakies 2,5 tyg.

az dostala lekkiej plesni.kielbasa wyszla fajnie.

mam na mysli ze nie stala sie za mocno sucha,

a baton w srodku zachowal lekka wilgotnosc.

krojona na krajalnicy od chleba na cienikie

plasterki nie sypie sie,w smaku podchodzi pod salami.

 

kazdy moze cos takiego u siebie zrobic bez problemu.

 

oczywiscie,jezeli ma ktos jakies pytania chetnie odpowiem na powyzszy temat

ponizej przedstawiam dwie fotki.

 

pozdrawiam

Marek

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1283-kielbasa-jako-niezamierzona/
Udostępnij na innych stronach

No i mamy nastepną nowośc i wyrób autorski. Wymyśl jakąś nazwę i podeslij zdjęcia kilku plasterków środkowych na tle całości.

Pzdr.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1283-kielbasa-jako-niezamierzona/#findComment-26922
Udostępnij na innych stronach

farsz,ktory zostal uzyty do tej kielbasy to

nic innego jak "Kielbasa Marka" ktora byla robiona przed swietami.

w smaku podchodzi pod salami.

Myślę, że "smak salami" zrobił się dzięki ponad 10% dodatkowi wołowiny w Twoim farszu.

Kiedyś zrobiłem dwie kiełbasy: wieprzową i wołową, i właśnie wołowa po pewnym czasie zaczęła "podchodzić" pod salami.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1283-kielbasa-jako-niezamierzona/#findComment-27031
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.