Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa dni temu z przepisu z książki "domowy wyrób serów" stworzyłem chedara. Chyba??

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160609/f64aa2e980bc3af29163a37ed3f48ce0.jpg

 

Z 5 litrów wyszło 460 gram

 

 

Dla mnie to wszytko takie nowe i tak fascynujące. Na tyle wciągnęło mnie to że w sobotę jadę 50 km po mleko do znajomego. Bo wiem i jestem pewien że mleko będzie bezpieczne.

Codziennie zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić. A na efekty doczekać się nie mogę... Zapisuje sobie co robiłem może w przyszłości wyeliminuje to jakieś błędy które w procesie produkcji powstaną.

Z serwatki robię też z tej samej książki ser zwarowy "ziergerkase"

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160609/e2bf11e873a100d51c882951857056ca.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160609/f140996df70d9d896a3a091a5c9bb562.jpg

 

Moczy się w winie właśnie.

 

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13099-moje-pierwsze-kroki/
Udostępnij na innych stronach

Dla mnie to wszytko takie nowe i tak fascynujące. Na tyle wciągnęło mnie to że w sobotę jadę 50 km po mleko do znajomego. Bo wiem i jestem pewien że mleko będzie bezpieczne. Codziennie zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić. A na efekty doczekać się nie mogę... Zapisuje sobie co robiłem może w przyszłości wyeliminuje to jakieś błędy które w procesie produkcji powstaną.

  I to się nazywa...Z miłością  i z pasją... :clap::thumbsup:  Powodonka i udanych wyrobów życzę :):cool:

Edytowane przez Einshell
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13099-moje-pierwsze-kroki/#findComment-501049
Udostępnij na innych stronach

O właśnie. 

Bardzo dobrze, że "rośnie" nam nowy adept tej pięknej sztuki, jaką jest serowarstwo. :)

Życzę wielu sukcesów w tej dziedzinie. :)

A sery wyglądają bardzo dobrze.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13099-moje-pierwsze-kroki/#findComment-501051
Udostępnij na innych stronach

Sery typu korycińskiego smakują mi i całej mojej rodzinie. Więc chyba dobrze je wykonuję. Ale co będzie z żółtymi to dopiero zobaczę za miesiąc.

 

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13099-moje-pierwsze-kroki/#findComment-501070
Udostępnij na innych stronach

A do moich eksperymentów dołączył dzisiaj "camembert"?? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160611/107a014c090655b5e02515bb3e883be8.jpg

I po raz kolejny marmurkowy ale tym razem szwajcarski?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160611/212ca7cf99d9901740cd8821c54d6e3a.jpg

Zaczyna się prasować.

 

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez patarek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13099-moje-pierwsze-kroki/#findComment-501421
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.