patarek Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Dwa dni temu z przepisu z książki "domowy wyrób serów" stworzyłem chedara. Chyba??https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160609/f64aa2e980bc3af29163a37ed3f48ce0.jpg Z 5 litrów wyszło 460 gram Dla mnie to wszytko takie nowe i tak fascynujące. Na tyle wciągnęło mnie to że w sobotę jadę 50 km po mleko do znajomego. Bo wiem i jestem pewien że mleko będzie bezpieczne. Codziennie zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić. A na efekty doczekać się nie mogę... Zapisuje sobie co robiłem może w przyszłości wyeliminuje to jakieś błędy które w procesie produkcji powstaną. Z serwatki robię też z tej samej książki ser zwarowy "ziergerkase" https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160609/e2bf11e873a100d51c882951857056ca.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160609/f140996df70d9d896a3a091a5c9bb562.jpg Moczy się w winie właśnie. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13099-moje-pierwsze-kroki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Dla mnie to wszytko takie nowe i tak fascynujące. Na tyle wciągnęło mnie to że w sobotę jadę 50 km po mleko do znajomego. Bo wiem i jestem pewien że mleko będzie bezpieczne. Codziennie zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić. A na efekty doczekać się nie mogę... Zapisuje sobie co robiłem może w przyszłości wyeliminuje to jakieś błędy które w procesie produkcji powstaną. I to się nazywa...Z miłością i z pasją... Powodonka i udanych wyrobów życzę Edytowane 9 Czerwca 2016 przez Einshell Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13099-moje-pierwsze-kroki/#findComment-501049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Czerwca 2016 O właśnie. Bardzo dobrze, że "rośnie" nam nowy adept tej pięknej sztuki, jaką jest serowarstwo. Życzę wielu sukcesów w tej dziedzinie. A sery wyglądają bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13099-moje-pierwsze-kroki/#findComment-501051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patarek Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Sery typu korycińskiego smakują mi i całej mojej rodzinie. Więc chyba dobrze je wykonuję. Ale co będzie z żółtymi to dopiero zobaczę za miesiąc. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13099-moje-pierwsze-kroki/#findComment-501070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patarek Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) A do moich eksperymentów dołączył dzisiaj "camembert"?? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160611/107a014c090655b5e02515bb3e883be8.jpgI po raz kolejny marmurkowy ale tym razem szwajcarski?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160611/212ca7cf99d9901740cd8821c54d6e3a.jpgZaczyna się prasować. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Czerwca 2016 przez patarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13099-moje-pierwsze-kroki/#findComment-501421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.