Maxell Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Kolega atcNick z naszego angielskojęzycznego forum, kilka lat temu trochę poeksperymentował. Poniżej przedstawiam fotorelację.W pudle jest grzałka elektryczna, na której stoi naczynie ze zrębkami. Moc grzałki byłą za mała na podpieczenie części kiełbasek (niewątpliwie wpływ miało również bezpieczeństwo ppoż.), więc zostały podpieczone w piekarniku. Część zaś, wędzona i parzona. Edytowane 20 Września 2016 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Września 2016 Da się Choć o wiele wygodniej w czymś bezpieczniejszym Gratulacje dla kolegi atcNick Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Września 2016 Niemozliwe jest tylko jedno.Zalozyc spodnie przez glowe! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Września 2016 ...........i cała teoria o szamocie, kanałach, deflektorach, szerokich drzwiach, obliczeniach poszła wpi.... teraz tylko kwestia wielkości kartonu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Kolega atcNick z naszego angielskojęzycznego forum, kilka lat temu trochę poeksperymentował Z polskojęzycznego forum kolega Gonzo kilka lat temu wędził pstrągi w kartonie. Edytowane 20 Września 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Września 2016 Z polskojęzycznego forum kolega Gonzo kilka lat temu wędził pstrągi w kartonie. Przecież masz założony osobny temat w tym dziale poświęcony wędzeniu pstrągów w namiocie. Jeśli wędziłeś w kartonie, to trzeba było wkleić lub przesłać zdjęcia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Września 2016 ...........i cała teoria o szamocie, kanałach, deflektorach, szerokich drzwiach, obliczeniach poszła wpi.... Akurat w tym przypadku rolę deflektora pełni durszlak położony nad naczyniem stojącym na elektrycznej grzałce Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Bardziej chyba stanowi zabezpieczenie przed ewentualnym zapaleniem zrębek.Jak widać również z tego materiału, najważniejszą zasadą dla uzyskania dobrych wędlin jest umiejętność wędzenia. Reszta to dodatki, które mogą w tym pomóc lub stwarzać utrudnienie. Edytowane 20 Września 2016 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Września 2016 Przecież masz założony osobny temat w tym dziale poświęcony wędzeniu pstrągów w namiocie. Jeśli wędziłeś w kartonie, to trzeba było wkleić lub przesłać zdjęcia. Było to nad jeziorem, parę ładnych lat temu. Zdjęcia ? nie wiem czy robiłem ale mały-mały i Podlasiak konsumowali Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Września 2016 I dało się? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Września 2016 I dało się? Wszystko się da, nawet z szamotem Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Września 2016 I dało się? Wszystko się da, nawet z szamotem Jednak takiemu świeżakowi jak ja, to bym go nie polecał, szczególnie w ciasnym palenisku. "Stare wygi" to już co innego Wyższa szkoła dymienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 21 Września 2016 Jak widać wszędzie można wędzić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) Ja po tych remontach moich wszelakich... Tez twierdzę, że dobry kucharz potrafi wszędzie ugotować ( ważne , żeby wiedział ''co robi ) Sama z początku próbowałam kiełbaskę wędzić w kartonie po TV z kanałem dł. 150 cm ... ( wędzenie tradycyjne ! ) Pewne niedogodności się pojawiły ... ogólnie wyszły kiełbaski smaczne ale i tak trza było sparzyć , a część w piekarniku podpiec Łooo ludzie...kiedy to było :facepalm: Edytowane 21 Września 2016 przez Einshell Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 21 Września 2016 nie ważne gdzie, nie ważne jak, ważne że z pozytywnym skutkiem Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-517981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 21 Września 2016 Wiele wędzeń przeprowadziłem w kartonie i to z dymogeneratorem "borniaka" Fotki są na forum - powinny być. Dla mnie to nic ciekawego, da się i to z dobrym skutkiem. Tylko odpowiednich kartonów już brak. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13414-podobno-niemo%C5%BCliwe/#findComment-518004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.