Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Wędzeniem bawię się od kilku lat.Wędziłem głównie na ciepłe,ale ostatnia pokusiłem się o uwędzenie szynek na zimno.Przepis wziąłem oczywiście z wedlinydomowe.pl. Zrobiłem dwie szynki -staropolską i wiejską.Staropolska jest juz spożywana a wiejska jeszcze czeka.post-82797-0-55623200-1479316530_thumb.jpgpost-82797-0-08844000-1479316566_thumb.jpgZdjęcie szyneczki staropolskiej załączam,wiejskiej dołączę jak tylko będzie gotowa.

Zmierzyłem się też z wyrobami dojrzewającymi- karczekpost-82797-0-61828200-1479316631_thumb.jpg i szynkapost-82797-0-32298300-1479316665_thumb.jpg.Myślę że wyszło niezle,szynki już nie ma a karczku zostało niewiele.

Pozdrawiam

kaszub

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13615-w%C4%99dzenie-i-suszenie-przez-s%C5%82awka/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.