kaszub66 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam wszystkich!Wędzeniem bawię się od kilku lat.Wędziłem głównie na ciepłe,ale ostatnia pokusiłem się o uwędzenie szynek na zimno.Przepis wziąłem oczywiście z wedlinydomowe.pl. Zrobiłem dwie szynki -staropolską i wiejską.Staropolska jest juz spożywana a wiejska jeszcze czeka.Zdjęcie szyneczki staropolskiej załączam,wiejskiej dołączę jak tylko będzie gotowa.Zmierzyłem się też z wyrobami dojrzewającymi- karczek i szynka.Myślę że wyszło niezle,szynki już nie ma a karczku zostało niewiele.Pozdrawiamkaszub Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13615-w%C4%99dzenie-i-suszenie-przez-s%C5%82awka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.