Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 parzyć jak świeżą. Temp. 72-75 stopni, do temp. w środku 68-72, (około 25 minut)

 

;) Ja tam się z termometrem przy białej nigdy nie bawię.

Woda zagotowana, wyłączona, biała do środka, zakrywam na 20m i jest pyszna - te w jelitach 28-30. 32+ była ok. po 30 minutach. Po 20 tez zjadłem, ale nieco jej brakowało.

Pewnie co innego by było, gdyby gar był pełen tych kiełbas, wówczas na termometr.

 

 

Woda zagotowana, wyłączona, biała do środka, zakrywam na 20m i jest pyszna

 

 

Ile kiełbasy białej jest na raz parzone i jaką ma temperaturę przed parzeniem ? :facepalm:  

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

  • 4 lata później...

Ponieważ tematy "uciekają" a jest czas białej kiełbasy, podbijam temat bo być może komuś wariacje przypadną do gustu.

 

post-55133-0-80759300-1649355073_thumb.jpg

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.