marcelll Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Grudnia 2017 parzyć jak świeżą. Temp. 72-75 stopni, do temp. w środku 68-72, (około 25 minut) Ja tam się z termometrem przy białej nigdy nie bawię.Woda zagotowana, wyłączona, biała do środka, zakrywam na 20m i jest pyszna - te w jelitach 28-30. 32+ była ok. po 30 minutach. Po 20 tez zjadłem, ale nieco jej brakowało.Pewnie co innego by było, gdyby gar był pełen tych kiełbas, wówczas na termometr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13833-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-%E2%80%93-wariacje-paw%C5%82a/page/2/#findComment-579874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Woda zagotowana, wyłączona, biała do środka, zakrywam na 20m i jest pyszna Ile kiełbasy białej jest na raz parzone i jaką ma temperaturę przed parzeniem ? Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13833-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-%E2%80%93-wariacje-paw%C5%82a/page/2/#findComment-579895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Ponieważ tematy "uciekają" a jest czas białej kiełbasy, podbijam temat bo być może komuś wariacje przypadną do gustu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13833-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-%E2%80%93-wariacje-paw%C5%82a/page/2/#findComment-761442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.