Andyandy Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Lutego 2008 Kiedyś jadłem mięsko zapiekane w ziemniakach, ale nazwa prawidłowa i z jakiego rejonu pochodzi to już czarna magia. Karkówka pokrojona w kostkę podsmażane z dodatkiem czosnku, troszkę cebulki, pieprz, sól, Ziemniaku utrzeć jak na placki dodać przyprawy pieprz, sól. Wymieszać tarte ziemniaki z mięskiem następnie uformować taką kulkę wielkości dużego jabłka i obsmażyć na paleni tak aby była skórka na zewnątrz. Można też obsmażyć w głębokim oleju. Następnie przekładamy do „gęsiarki” i wkładamy do piekarnika 160st na cztery godziny. Najlepszy smak jest na drugi dzień jak się podsmaży. Żarełko jest bardzo syte. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1393-mi%C4%99so-zapiekane-w-ziemniakach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.