Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś jadłem mięsko zapiekane w ziemniakach, ale nazwa prawidłowa i z jakiego rejonu pochodzi to już czarna magia. Karkówka pokrojona w kostkę podsmażane z dodatkiem czosnku, troszkę cebulki, pieprz, sól, Ziemniaku utrzeć jak na placki dodać przyprawy pieprz, sól. Wymieszać tarte ziemniaki z mięskiem następnie uformować taką kulkę wielkości dużego jabłka i obsmażyć na paleni tak aby była skórka na zewnątrz. Można też obsmażyć w głębokim oleju. Następnie przekładamy do „gęsiarki” i wkładamy do piekarnika 160st na cztery godziny. Najlepszy smak jest na drugi dzień jak się podsmaży. Żarełko jest bardzo syte.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1393-mi%C4%99so-zapiekane-w-ziemniakach/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.