Maxell Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Spis treści:WstępProdukty zwierzęce w żywieniu człowiekaProdukcja i spożycie mięsa w Polsce Surowiec rzeźnyMięso wieprzowe (trzoda chlewna)Mięso drobioweMięso wołowe i cielęceMięso baranie i jagnięceMięso końskieMięso kozieMięso króliczeMięso nutriiMięso strusiaMięso zwierząt łownychMięso zwierząt egzotycznych Budowa histologiczna mięsaWprowadzenieTkanka mięśniowaTkanka łączna Skład chemiczny mięsaWprowadzenieWodaBiałkaTłuszczAzotowe związki wyciągoweWęglowodanySkładniki mineralneWitaminy Właściwości technologiczne mięsa zwierząt rzeźnychAspekty fizjologiczne skupu zwierząt rzeźnychUbój zwierząt rzeźnych Rozbiór poubojowy tusz zwierząt rzeźnych Ocena wartości rzeźnej Fizykochemiczna ocena wartości tuszy Zmiany poubojowe w mięsie Ocena jakości mięsa surowego Badanie poubojowe Chemiczne metody kontroli jakości mięsa Wyróżniki oceny wartości tuszy Klasyfikacja tusz i mięsa bez kości Technologia surimi Rozpoznawanie i różnicowanie mięsa różnych gatunków zwierząt Edytowane 4 Lutego 2017 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13942-ocena-jako%C5%9Bci-mi%C4%99sa-ocena-surowc%C3%B3w-pochodzenia-zwierz%C4%99cego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Lutego 2017 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13942-ocena-jako%C5%9Bci-mi%C4%99sa-ocena-surowc%C3%B3w-pochodzenia-zwierz%C4%99cego/#findComment-539042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor: Marek E. JurczakZdjęcia: Bank Zdjęć WBDla potrzeb portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13942-ocena-jako%C5%9Bci-mi%C4%99sa-ocena-surowc%C3%B3w-pochodzenia-zwierz%C4%99cego/#findComment-539124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.