stokrotka Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Marca 2008 3 kg obranych ogórków pokrojonych w słupki. Zalewa:4 szkl. wody1 szkl. octu2 szkl. cukru1,5 łyżki soli3 łyżki przyprawy curryZalewę zagotować i ochłodzić. Na dno słoika dajemy: -gruby plaster cebuli-listek selera-1/2 łyżeczki gorczycy Ogórki zalać zimną zalewą, pasteryzować 3 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1418-og%C3%B3rki-stokrotki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Marca 2008 Witam stokrotka. Ja robię podobnie z tą różnicą że daję niepełną szklankę octu , szklankę cukru i zdecydowanie więcej zielonego selera .Reszta tak samo . Są mniej słodkie i zapewne więcej selerowe . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1418-og%C3%B3rki-stokrotki/#findComment-30407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stokrotka Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Marca 2008 Ja ten przepis dostałam w ubiegłym sezonie i pierwszy raz takie ogórki robiłam, byłam ciekawa co też dobrego wyjdzie? Zapewne w tym roku poeksperymentuję, czemu by nie, ale z ogórki tego przepisu nam smakują :tongue: Mam jeszcze inny przepis - z dodatkiem miodu :shock:, zaryzykowałam , zrobiłam i ogórków już nie ma Przepisy te dostałam od znajomej z Mogilna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1418-og%C3%B3rki-stokrotki/#findComment-30423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.