paweljack Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Października 2017 Metka – moja wersja na podstawie PW 16 str. 136 Receptura na 5 kg Wieprzowina II kl. 60/40 - 3 kgWołowina II kl. – policzki - 2 kg Przyprawy:Użyte do peklowania:Peklosól – 26 g/kg dodane podczas produkcji:cukier – 2 g/kgpieprz czarny – 1 g/kgpapryka – 1 g/kg - u mnie papryka wędzona słodka Materiały pomocnicze:Osłonki białkowe fi 45 Rozdrobnienie:Obydwa rodzaje mięsa mielone na sitku 2 mm, bez kutrowania i bez dodatku wody. Postać gotowego produktu:Batony długości około 20 cm Osadzanie 2 dni w temp. 2-6 stopni, w wilgotności około 80 % Wędzenie dymem ciepłym 2 dni po 4 godziny. Studzenie do temp. poniżej 12 stopni Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14735-metka-produkcji-paw%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.