Roman Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Suszona kielbasa. Sokoz zrobil suszona kielbaske ale ja najpierw potraktowal 75-80 stopni.Moje pytanie jest czy nie bylo by lepiej ja od razu zaczac podsuszac bez gotowania???Co o tym sadzicie . Pozdr. Roman Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1537-kie%C5%82basa-suszona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 To co zrobiłem było próbą: jak poradzić sobie bez wędzarki.Pierwsza z niewędzonych była oparta na starych przepisach /na stronce też takie dwa są/ i ta była surowa, suszona. Jest to dość specyficzna kiełbasa, bo jest twarda, i raczej do żucia niż jedzenia. Postanowiłem więc zrobić podobną bo na podobnych składnikach, ale sparzyłem ją, aby była miękka.Wyszła tak dobra, że już trzeci raz powtarzam i robię właśnie taką. Wczoraj też zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1537-kie%C5%82basa-suszona/#findComment-33497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Masz racje Sokoz, mogla byc troche gumiasta , ja aby sie sam przekonac zrobie tez taka i taka i poröwnam co mi lepiej podejdzie.Dzieki za odp. Pozdr. Roman Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1537-kie%C5%82basa-suszona/#findComment-33499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.