SZCZEPAN Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Ślinotok to mało powiedziane ! :tongue: ...chętnie nazwałabym to po imieniu gdzie język ucieka na taki widok... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/#findComment-35911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Czerwca 2008 pieczony kaban 90 kg Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/#findComment-35970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam. A kto się nad nim tak pastwił :shock: .Powiem szczerze, że apetycznie to on nie wygląda a zwłaszcza te wycieki z oczodołów - wiem, wiem ma być smaczny i na pewno taki jest/był. Rozumiem,że to faza przygotowawcza już na stole pewnie był jak malowany :smile: Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/#findComment-35982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Czerwca 2008 apetycznie to on nie wygląda .....eee tam, kąpiel, odpowiedni makijaż, ciemne okulary....i będzie przystojny :smile: Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/#findComment-35993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Czerwca 2008 ciemne okulary... Ale czy kask odpowiedni się znajdzie :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/#findComment-35998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam Co do pieczonego kabana widzialem jak go przyzadzaja meksykanie. Mialem okazje byc(pracowac) kiedys akurat w miejscu gdzie mieszkali glownie latynosi no i byl to dzien jakiegos ich swieta. Pol duzego kabana od rana lezalo na tarasie w metalowej siatce- poltusza byla rozplaszczona przykryta z obu stron metalowa siatka ktora byla ze soba skrecona kawalkami drutow. Nastepnie rozpalili oknisko i czekali na zar po czym kabana oczywiscie byl juz wysmarowany przyprawami jakimis dziwnymi i marynata , wiec ustawili go jakis dobry metr od ogniska na stojakach a ognisko rozgarneli dokladajac jakis galazek. W drugim rogu nastepni robili rozno - wykonane z wanny metalowej z wspawanymi widelkami . Wrzucili do wanny ze 3 worki wegla drzewnego i rozpalili czekajac na zar i temperature a tamci dalej kopcili tego kabana w poblizu ogniska . No i zrobilo sie tak 5 po poludniu , stoly , muzyka goscie sie schodzili i wtedy tego kabana przeniesli z okolic ogniska (byl jakby juz podwedzony tym dymem z ogniska ) i wrzucili go nad wanne z weglem drzewnym i zaczeli obracac jak na ruszcie . Niestety nie moglem zostac by sprobowac choc na sam zapach slina mi ciekla . Pozniej slyszalem od nich ze to ich tradycyjna piknikowa potrawa a mieso jest delikatne o smaku wedzono-grilowym. No a do tego ich saladki i korona (meksykanskie piwo) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/#findComment-36010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Czerwca 2008 WitamKaban był upieczony do 69ctC a następnie zabierano go na ognisko i jeszcze podpiekany!!!Wszyscy, którzy byli na zlocie wiedzą jak ciężko upiec takiego tucznika a taki sposób jest dobry dla uczestników zabawy, bo po niespełna 1h można śmiało obkrawać! Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/#findComment-36027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Fotka jest zrobiona z tel.kom i jest złej jakości Smacznego Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/#findComment-36175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam. Smacznego, smacznego nie drzaźnij Szczepan, zwłaszcza pięknie upieczonym kabanem. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/#findComment-36176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam Kaban był upieczony do 69ctC a następnie zabierano go na ognisko i jeszcze podpiekany!!! Wszyscy, którzy byli na zlocie wiedzą jak ciężko upiec takiego tucznika a taki sposób jest dobry dla uczestników zabawy, bo po niespełna 1h można śmiało obkrawać!To prawda że tak duża sztuka to olbrzymi kłopot upieczenia na rożnie , ale napisz jak możesz w czym go piekłeś przed ogniskiem , bo to musi być olbrzymi piec by takie coś weszło i takie tam szczegóły w jakiej temp i jak długo czym ogrzewany Pozdrawiam serdecznie JASIU Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1621-polskie-tradycje/#findComment-36177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.