Mlex Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Tego chyba na forum jeszcze nie było... Przepis i wyjaśnienie znaczenia potrawy tutaj: https://gloswielkopolski.pl/pyrlandia-gora-slepe-ryby/ar/912098 Wysłane przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16226-wlkp-%C5%9Blepe-ryby/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zarejestrowany regionalny przepis na "Ślepe ryby" jest tutaj - strona 32 : https://www.umww.pl/attachments/article/24734/katalog%20Produkty%20Regionalne%201.pdf Swego czasu na "Wielkopolskich Grzybozlotach Wędzarniczej Braci" serwowaliśmy trochę regionalnych wielkopolskich potraw - "Ślepe ryby" się "nie załapały" ze względu na swoją mocno "niemięsną" postać - wiadomo WB kochają mięsko. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16226-wlkp-%C5%9Blepe-ryby/#findComment-633675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlex Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Zarejestrowany regionalny przepis na "Ślepe ryby" jest tutaj - strona 32 : https://www.umww.pl/attachments/article/24734/katalog%20Produkty%20Regionalne%201.pdf "Ślepe ryby" się "nie załapały" ze względu na swoją mocno "niemięsną" postać - wiadomo WB kochają mięsko.Dlatego rzuciłem tutaj "wersję pro" - czyli na mięsie - chociaż to potrawa typowo postna i w pierwotnej swej postaci mięsa w niej być nie powinno wcale. Ale to wszystko w ramach ciekawostki jest... Wiesz, sama nazwa jest tak tajemnicza, że "wiara" nie wie o co chodzi ... Wysłane przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Mlex Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16226-wlkp-%C5%9Blepe-ryby/#findComment-633676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.