Skocz do zawartości

Wyjątkowy kurs: w dniach 22 - 24.11.2019 r. odbędzie się szkolenie podstawowe połączone ze szkoleniem z zakresu dziczyzny.


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

JA czyli 15, mogę być, wpłacone ale jeszcze nie jestem na zielono. Mam nadzieję że nie popełniłem jakiegoś złego konta.

Lista chętnych do uczestnictwa w szkoleniu (wg listy ze strony SDM):

 

1. Jarosław Duchnowski (wpłata 600,00 zł)

2. Tomasz Pieczaba (wpłata 600,00 zł)

3. Jerzy Chrapka (wpłata 600,00 zł)

4. Aleksander Jesse (wpłata 600,00 zł)

5. Wojciech Abramczuk (wpłata 600,00 zł)

6.

7. Wojciech Michalski (wpłata 600,00 zł)

8. Marek Oleś (wpłata 600,00 zł)

9. Andrzej Olender Mars13

10. Karol Zając (wpłata 600,00 zł)

11. Tomasz Studniarek (wplata 600,00 zł)

12. Bolesław Jastak (wpłata 600,00 zł)

13. Piotr Parzychowski (wpłata 600,00 zł)

14. Paweł Klarecki (wpłata 600,00 zł)

15. Piotr Kawalec (wpłata 600,00 zł)

16. Sławomir Wawer (wpłata 600,00 zł)

17.  Piotr Szymczak

18. Piotr Tomaszewski

19. Robert Winiarski

20. Hubert Bojdo

21. Sebastian Tuźnik

22. Ryszard Chlebda

23. Jacek Kulikowski (wpłata 600,00 zł)

24. Stanisław Jakubik (wpłata 600,00 zł)

25. Paweł Kubica (wpłata 600,00 zł)

26. Paweł Kostro Olechowski (wpłata 600,00 zł)

27. Tomasz Klimowski

 

Wpłaty zaktualizowane na dzień 21.10.2019 r.

 

UWAGA!

Osoby, których zabrakło na tej liście, zostały przeniesione na listę kursu lutowego: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16527-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-ii-wyj%C4%85tkowy-kurs-w-dniach-14-16022020-r-odb%C4%99dzie-si%C4%99-szkolenie-podstawowe-po%C5%82%C4%85czone-ze-szkoleniem-z-zakresu-dziczyzny/

Bardzo prosimy, aby część osób z kursu listopadowego sama przepisała się na kurs lutowy.

Przypominam, że osoby już zapisane poprzez ankietę ze strony SDM (widniejące na liście), nie muszą dokonywać ponownej rejestracji na kurs w lutym 2020 r.

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Kolega Paweł Kamiński musiał zrezygnować z rezerwacji.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Lista chętnych do uczestnictwa w szkoleniu (wg listy ze strony SDM):

 

1. Jarosław Duchnowski (wpłata 600,00 zł)

2. Tomasz Pieczaba (wpłata 600,00 zł)

3. Jerzy Chrapka (wpłata 600,00 zł)

4. Aleksander Jesse (wpłata 600,00 zł)

5. Wojciech Abramczuk (wpłata 600,00 zł)

6.

7. Wojciech Michalski (wpłata 600,00 zł)

8. Marek Oleś (wpłata 600,00 zł)

9. Andrzej Olender Mars13

10. Karol Zając (wpłata 600,00 zł)

11. Tomasz Studniarek (wplata 600,00 zł)

12. Bolesław Jastak (wpłata 600,00 zł)

13. Piotr Parzychowski (wpłata 600,00 zł)

14. Paweł Klarecki (wpłata 600,00 zł)

15. Piotr Kawalec (wpłata 600,00 zł)

16. Sławomir Wawer (wpłata 600,00 zł)

17.  Piotr Szymczak

18. Piotr Tomaszewski

19. Robert Winiarski

20. Hubert Bojdo

21. Sebastian Tuźnik

22. Ryszard Chlebda (wpłata 600,00 zł)

23. Jacek Kulikowski (wpłata 600,00 zł)

24. Stanisław Jakubik (wpłata 600,00 zł)

25. Paweł Kubica (wpłata 600,00 zł)

26. Paweł Kostro Olechowski (wpłata 600,00 zł)

27. Tomasz Klimowski (wpłata 600,00 zł)

 

Wpłaty zaktualizowane na dzień 13.11.2019 r.

 

UWAGA!

Osoby, których zabrakło na tej liście, zostały przeniesione na listę kursu lutowego: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16527-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-ii-wyj%C4%85tkowy-kurs-w-dniach-14-16022020-r-odb%C4%99dzie-si%C4%99-szkolenie-podstawowe-po%C5%82%C4%85czone-ze-szkoleniem-z-zakresu-dziczyzny/

Bardzo prosimy, aby część osób z kursu listopadowego sama przepisała się na kurs lutowy.

Przypominam, że osoby już zapisane poprzez ankietę ze strony SDM (widniejące na liście), nie muszą dokonywać ponownej rejestracji na kurs w lutym 2020 r.

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Końcowa lista osób uczestniczących w listopadowym szkoleniu:

 

Lista chętnych do uczestnictwa w szkoleniu (wg listy ze strony SDM):

 

1. Jarosław Duchnowski (wpłata 600,00 zł)

2. Tomasz Pieczaba (wpłata 600,00 zł)

3. Jerzy Chrapka (wpłata 600,00 zł)

4. Aleksander Jesse (wpłata 600,00 zł)

5. Wojciech Abramczuk (wpłata 600,00 zł)

6. Wojciech Michalski (wpłata 600,00 zł)

7. Marek Oleś (wpłata 600,00 zł)

8. Karol Zając (wpłata 600,00 zł)

9. Tomasz Studniarek (wplata 600,00 zł)

10. Bolesław Jastak (wpłata 600,00 zł)

11. Piotr Parzychowski (wpłata 600,00 zł)

12. Paweł Klarecki (wpłata 600,00 zł)

13. Piotr Kawalec (wpłata 600,00 zł)

14. Sławomir Wawer (wpłata 600,00 zł)

15. Ryszard Chlebda (wpłata 600,00 zł)

16. Jacek Kulikowski (wpłata 600,00 zł)

17. Stanisław Jakubik (wpłata 600,00 zł)

18. Paweł Kubica (wpłata 600,00 zł)

19. Paweł Kostro Olechowski (wpłata 600,00 zł)

20. Tomasz Klimowski (wpłata 600,00 zł)

 

Następujące osoby:

 

1. Andrzej Olender Mars13

2.  Piotr Szymczak

3. Piotr Tomaszewski

4. Robert Winiarski

5. Hubert Bojdo

6. Sebastian Tuźnik

 

Zostają przeniesione na najbliższy kurs, który odbędzie się w marcu 2020 r. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16529-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-iii-wyj%C4%85tkowy-kurs-w-dniach-06-08032020-r-odb%C4%99dzie-si%C4%99-szkolenie-podstawowe-po%C5%82%C4%85czone-ze-szkoleniem-z-zakresu-dziczyzny/

 

UWAGA!

Osoby, których zabrakło na tej liście, zostały przeniesione na listę kursu lutowego: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16527-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-ii-wyj%C4%85tkowy-kurs-w-dniach-14-16022020-r-odb%C4%99dzie-si%C4%99-szkolenie-podstawowe-po%C5%82%C4%85czone-ze-szkoleniem-z-zakresu-dziczyzny/

Bardzo prosimy, aby część osób z kursu listopadowego sama przepisała się na kurs lutowy.

Przypominam, że osoby już zapisane poprzez ankietę ze strony SDM (widniejące na liście), nie muszą dokonywać ponownej rejestracji na kurs w lutym 2020 r.

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Końcowa lista osób uczestniczących w listopadowym szkoleniu:

 

Lista chętnych do uczestnictwa w szkoleniu (wg listy ze strony SDM):

 

1. Jarosław Duchnowski (wpłata 600,00 zł)

2. Tomasz Pieczaba (wpłata 600,00 zł)

3. Jerzy Chrapka (wpłata 600,00 zł)

4. Aleksander Jesse (wpłata 600,00 zł)

5. Wojciech Abramczuk (wpłata 600,00 zł)

6. Wojciech Michalski (wpłata 600,00 zł)

7. Marek Oleś (wpłata 600,00 zł)

8. Karol Zając (wpłata 600,00 zł)

9. Tomasz Studniarek (wplata 600,00 zł)

10. Bolesław Jastak (wpłata 600,00 zł)

11. Piotr Parzychowski (wpłata 600,00 zł)

12. Paweł Klarecki (wpłata 600,00 zł)

13. Piotr Kawalec (wpłata 600,00 zł)

14. Sławomir Wawer (wpłata 600,00 zł)

15. Ryszard Chlebda (wpłata 600,00 zł)

16. Jacek Kulikowski (wpłata 600,00 zł)

17. Stanisław Jakubik (wpłata 600,00 zł)

18. Paweł Kubica (wpłata 600,00 zł)

19. Paweł Kostro Olechowski (wpłata 600,00 zł)

20. Tomasz Klimowski (wpłata 600,00 zł)

 

Następujące osoby:

 

1. Andrzej Olender Mars13

2.  Piotr Szymczak

3. Piotr Tomaszewski

4. Robert Winiarski

5. Hubert Bojdo

6. Sebastian Tuźnik

 

Zostają przeniesione na najbliższy kurs, który odbędzie się w marcu 2020 r. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16529-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-iii-wyj%C4%85tkowy-kurs-w-dniach-06-08032020-r-odb%C4%99dzie-si%C4%99-szkolenie-podstawowe-po%C5%82%C4%85czone-ze-szkoleniem-z-zakresu-dziczyzny/

 

UWAGA!

Osoby, których zabrakło na tej liście, zostały przeniesione na listę kursu lutowego: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16527-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-ii-wyj%C4%85tkowy-kurs-w-dniach-14-16022020-r-odb%C4%99dzie-si%C4%99-szkolenie-podstawowe-po%C5%82%C4%85czone-ze-szkoleniem-z-zakresu-dziczyzny/

Bardzo prosimy, aby część osób z kursu listopadowego sama przepisała się na kurs lutowy.

Przypominam, że osoby już zapisane poprzez ankietę ze strony SDM (widniejące na liście), nie muszą dokonywać ponownej rejestracji na kurs w lutym 2020 r.

same chłopy.... do zobaczenia ;)

Planowane rodzaje wyrobów w czasie kursu

 

Wieprzowina:

  • wędzonki : szynka z nogą, boczek got., baleron itp.
  • kiełbasa gruba np. krakowska
  • kiełbasa cienka-kursowa
  • kaszanka i salceson węgierski

Dziczyzna:

  • wędzonki z jelenia i dzika
  • kiełbasa cienka np. myśliwska
  • pasztet z dziczyzny

 

Wszyscy uczestnicy spotkania proszeni są o przywiezienie:

1. ostry nóż typu trybownik

Edytowane przez Maxell
Jeleń i dzik!!! - niespodzianka. Dzięki Bagno.

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Jeżeli ktoś się zastanawia CZY WARTO pojechać na taki kurs - to niech przestanie się zastanawiać ....

Wysoka jakość merytoryczna kursu - szapo ba dla prowadzących : kolegi Bagno i Dziadka za wiedzę i umiejętności przekazania jej nawet tym którzy ( jak np: ja ) są 'na początku drogi " .

Profesjonalna w pełni wyposażona salka masarniczo-wędliniarska z kompletem urządzeń profesjonalnych , świetne wyżywienie ciężko pracujących kursantów  ( dzięki talentowi kulinarnemu p.Reginy i córki ) .

Miło spedzony czas z nowo poznanymi kolegami - możliwość pokosztowania wieczorami róznych delikatesów płynnych ,szczególne powodzenie miały te z Podlasia .

Dwie reklamówki wyrobów zabranych przez każdego kursanta do domu .

Ogólnie 9/10 -a dlaczego nie 10/10 ? Bo dla mnie strasznie daleko - ok 600 km mam do Łaz ,ale to jedyna wada tego kursu .

Bardzo dziękuję wszystkim kursantom za prawie dwie doby wspólnych chwil z miłymi, pracowitymi osobami, dzięki nim prace kursowe przebiegały bardzo szybko.

W czasie kursu była możliwość odkrycia nowych smaków a dodatek różnych przypraw do pewnych wyrobów okazał sie miłym zaskoczeniem.

Kurs rewelacja ponad 400km jazdy i powrót do domu z uśmiechem na twarzy. Dziękuję pani Reginie i jej córce za wyśmienite posiłki,dziękuję kolegom Bagno i Dziadkowi za wiedzę którą otrzymałem. Zachęcam wszystkich niezdecydowanych naprawdę warto. Pozdrawiam kolegów kursantów byliście zaje-fajni miło było was poznać.

Szkoda że kurs trwa tak krótko...

 

kilka fotek z drugiego dnia:

 

post-45909-0-34413600-1574629244_thumb.jpg post-45909-0-13248500-1574629267_thumb.jpg post-45909-0-40267400-1574629279_thumb.jpg post-45909-0-85769500-1574629995_thumb.jpg post-45909-0-52376700-1574630015_thumb.jpg post-45909-0-90849600-1574630046_thumb.jpg post-45909-0-53607600-1574630076_thumb.jpg post-45909-0-48482700-1574630090_thumb.jpg post-45909-0-27665600-1574630106_thumb.jpgpost-45909-0-70193100-1574630171_thumb.jpgpost-45909-0-65461900-1574630187_thumb.jpgpost-45909-0-33064600-1574630204_thumb.jpgpost-45909-0-99442700-1574630213_thumb.jpgpost-45909-0-58943200-1574630226_thumb.jpgpost-45909-0-18514600-1574630241_thumb.jpgpost-45909-0-96842100-1574630252_thumb.jpgpost-45909-0-61885300-1574630269_thumb.jpg

 

 

Tyle się działo...

Ogrom przekazanej wiedzy. Mnóstwo porad i wyjaśnień. Bardzo ciekawe dyskusje o recepturach, przyprawach, technologii. Polecam każdemu kto tylko ma możliwość pojechać.


[Dodano: 24 lis 2019 - 22:48]

I kolejny dzień:

 

same pyszności :)

 

post-45909-0-58278900-1574630738_thumb.jpg post-45909-0-03937600-1574630750_thumb.jpgpost-45909-0-57513500-1574630765_thumb.jpg

 

i małe przygotowanie do... 

 

post-45909-0-65968400-1574630817_thumb.jpg

 

...królewskiego śniadania...

post-45909-0-07833500-1574630893_thumb.jpg

 

Dziękuję za wspaniałe szkolenie i przekazaną wiedzę. Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi na wszystkie pytania. 20-stu uczestników - pełno pracy i materiału do zrobienia,

a koledzy Bagno i Dziadek każdemu niestrudzenie wyjaśniali, opowiadali, tłumaczyli. Nie da się wszystkiego opisać - TAM trzeba być ! DZIĘKUJĘ!

Pozdrowienia również dla kolegów uczestników z całej Polski, (dla Marka z południa i Olka z północy...) za nie mniej ciekawe dyskusje i wymianę doświadczeń. Nie sposób wszystkich wymienić, ale na pewno należy wspomnieć o naszym kursowym wagowym(od przypraw). 

Jeszcze raz wielkie podziękowania dla Andrzeja i Jego rodziny za doskonałe przygotowanie kursu i rewelacyjnych posiłków w trakcie jego trwania.

 

 

 

 

P.S.

Coś mi się fotki pokładły.

Może Moderator pomoże ?

Edytowane przez tompi

Warto zapisać sie na kurs i przyjechać. To co wydawało sie trudne, stało sie łatwe... Pozdrawiam uczestników kursu (jesteście w dechę), oraz gospodarza Bagno i małzonkę dziękując za pyszne potrawy. Jezeli było czasami za głośno to nie my.... ;) .

 

Ten od podwójnej dawki nastrzyku w szynkę z nogą... Pozdrawiam.

Wielkie podziękowania dla kolegów Bagno i Dziadka, za entuzjazm i wyrozumiałość podczas prowadzenia zajęć. Wasze doświadczenie i wiedzą widać na każdym kroku.

Jednak ogrom wiedzy nie przeszkodził naszym szkoleniowcom w pełnym spontanie podczas poszukiwania smaków pasztetu z dziczyzny. A trzeba przyznać, że pasztet wyszedł pyszny.

 

To, co przed kursem wydawało się niemożliwe do zrobienia, to teraz jest proste, oczywiste, a co najważniejsze zrozumiałe. Także warto było jechać ponad 400 km w jedną stronę - kurs należy zapisać do wartościowych wydarzeń. I z całą pewnością można go polecić każdemu kto chciałby mieć nasze hobby pod większą kontrolą technologiczną. Wywieziona z Łaz wiedza posłuży nam oraz osobom, które będą częstowane naszymi wędlinami.

 

Podziękowania należą się również Pani Reginie oraz dwóm dziewczynom, które Pani pomagały w przygotowywaniu bardzo smacznych posiłków i deserów.

 

A ponadto podziękowania uczestnikom szkolenia. Wymianie doświadczeń (również tych spoza wyrobu wędlin) nie było końca. A wieczorne degustacje tylko podkreślały apetyt na jeszcze więcej

Także do zobaczenia, być może na następnym stopniu wtajemniczenia.

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Naprawde warto bylo uczestniczyc w tym kursie   :DFajna atmosfera fajni ludzie i cierpliwi prowadzacy ,ktorzy naprawde maja fach w reku i umieja przekazac wiedze .Dziekuje :)  :)  :)

Edytowane przez tomklim87

Potwierdzam w 100% wypowiedzi przedmówców.

Kurs jest pozycją must have dla każdego, kto robi lub chce robić wyroby domowe.

Nie ważne czy dopiero się zaczyna przygodę z zadymianiem, czy tra to już X lat.

 

Pozdro dla Dziadka, Bagno i wszystkich uczestników kursu ode mnie i szwagra ;-)

Ciekawe ile kilometrów zrobili wszyscy w obu kierunkach - tak strzelam ale z 10 000 km razem będzie ???

Proszę napisać na moją pocztę maxell11@wp.pl podając adreswysyłkowy, nazwisko i imię. Certyfikaty zacznę wysyłać, kiedy większość kursantów podeśle swoje adresy. Na razie są to dwie osoby.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Prośba o certyfikat zostala wysłana.

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Koledzy z kursu wysyłać swoje dane po certyfikat bo chciałbym pod choinkę jeszcze go dostać. Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.