Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Widzialem kiedys w niemieckiej telewizji jak cos takiego produkowano.

 

Byl to Bratwurst farsz byl bezposrednio z nadziewarki nakladany na goraca wode.

Przepisu nieznam wiem tylko ze te mieso na Bratwurst bylo kutrowane cos podobnego jak na parowki.

 

http://www.chefkoch.de/rezepte/1092891215326679/Fraenkische-Bratwurst.html

Darek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36813
Udostępnij na innych stronach

czesc chlopaki,

 

szukam przepisu na kielbase bezoslonkowa na grila.

 

Pozdrawiam

Sprecyzuj o co Ci chodzi ?

 

Może o chodzi Ci o wyrób który robi się w osłonce a potem ją ściąga i jest podobny do parówki ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36815
Udostępnij na innych stronach

Chyba prostym sposobem wykonania takiej kiełbaski będzie zrobienie białej drobno zmielonej. Kiełbaskę trzeba będzie sparzyć a następnie zdjąć osłonkę (jelito). Pamiętaj o bardzo dokładnym wyrobieniu farszu.

Jeśli byś parzył bez osłonki wyjdzie Ci smaczny rosołek i raczej sucha kiełbasa. Chyba, że jest jakaś matoda na zatrzymanie soków w wyrobie pozbawionym osłonki.

Pzdr.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36816
Udostępnij na innych stronach

Jeśli byś parzył bez osłonki wyjdzie Ci smaczny rosołek i raczej sucha kiełbasa. Chyba, że jest jakaś matoda na zatrzymanie soków w wyrobie pozbawionym osłonki.

Pzdr.

Tak jak już pisalem widziałem w telewizji farsz ścinął sie zaraz po położeniu go na gorącą wode.

Darek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36817
Udostępnij na innych stronach

Czasami robię kotlety mielone na grillu (bez dodatku bułki tartej).

Nic się nie rozpada. Tylko kształtem nie przypomina kiełbasy. :wink:

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36820
Udostępnij na innych stronach

Takie kiełbasy( bez osłonki )z grila jadłam i wyglądały one jak parówka w otoczce z ciasta. Środek kiełbasy smakował trochę jak biała kiełbasa, a otoczka była chrupka. Ale jak to było zrobione naprawdę nie wiem. :shock:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36847
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.