orzlowski Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Lipca 2008 czesc chlopaki, szukam przepisu na kielbase bezoslonkowa na grila. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Lipca 2008 :shock: :question: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Lipca 2008 Widzialem kiedys w niemieckiej telewizji jak cos takiego produkowano. Byl to Bratwurst farsz byl bezposrednio z nadziewarki nakladany na goraca wode. Przepisu nieznam wiem tylko ze te mieso na Bratwurst bylo kutrowane cos podobnego jak na parowki. http://www.chefkoch.de/rezepte/1092891215326679/Fraenkische-Bratwurst.html Cytuj Darek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Lipca 2008 czesc chlopaki, szukam przepisu na kielbase bezoslonkowa na grila. Pozdrawiam Sprecyzuj o co Ci chodzi ? Może o chodzi Ci o wyrób który robi się w osłonce a potem ją ściąga i jest podobny do parówki ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Lipca 2008 Chyba prostym sposobem wykonania takiej kiełbaski będzie zrobienie białej drobno zmielonej. Kiełbaskę trzeba będzie sparzyć a następnie zdjąć osłonkę (jelito). Pamiętaj o bardzo dokładnym wyrobieniu farszu. Jeśli byś parzył bez osłonki wyjdzie Ci smaczny rosołek i raczej sucha kiełbasa. Chyba, że jest jakaś matoda na zatrzymanie soków w wyrobie pozbawionym osłonki. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Lipca 2008 Jeśli byś parzył bez osłonki wyjdzie Ci smaczny rosołek i raczej sucha kiełbasa. Chyba, że jest jakaś matoda na zatrzymanie soków w wyrobie pozbawionym osłonki. Pzdr. Tak jak już pisalem widziałem w telewizji farsz ścinął sie zaraz po położeniu go na gorącą wode. Cytuj Darek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Lipca 2008 Czasami robię kotlety mielone na grillu (bez dodatku bułki tartej).Nic się nie rozpada. Tylko kształtem nie przypomina kiełbasy. :wink: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Lipca 2008 kiełbasa słoikowa ! tylko jak ją grilować? z opakowaniem? :tongue: :wink: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Lipca 2008 Takie kiełbasy( bez osłonki )z grila jadłam i wyglądały one jak parówka w otoczce z ciasta. Środek kiełbasy smakował trochę jak biała kiełbasa, a otoczka była chrupka. Ale jak to było zrobione naprawdę nie wiem. :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzlowski Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Lipca 2008 czesc, dzieki wam za wasze rady i porady.Chodzi mi o przepis na te paluchy z miesa mielonego o grubych oczkach na grila,mozna je tez kupic. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1659-kielbasa-bezoslonkowa/#findComment-36934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.