Skocz do zawartości

[Enzymy część I] Podstawowe wiadomości o enzymach


Maxell

Rekomendowane odpowiedzi

Rozpoczynam dzisiaj serię bardzo ciekawych materiałów, na temat enzymów w technologii spożywczej. Seria podstawowa będzie obejmowała 5 części:

1. Podstawowe wiadomości o enzymach.

2. Zastosowanie enzymów w produkcji wyrobów mleczarskich.

3. Zastosowanie enzymów w przetwórstwie ryb.

4. Enzymy w przetwórstwie mięsnym.

5. Warzenie piwa z udziałem enzymów.

 

post-39694-0-19888200-1574091575_thumb.jpg

post-39694-0-08223100-1574091584_thumb.jpgpost-39694-0-47933400-1574091590_thumb.jpg

post-39694-0-59323900-1574091598_thumb.jpgpost-39694-0-30014500-1574091604_thumb.jpg

post-39694-0-33700200-1574091611_thumb.jpgpost-39694-0-54003400-1574091618_thumb.jpg

post-39694-0-40144400-1574091624_thumb.jpgpost-39694-0-22179300-1574091630_thumb.jpg

post-39694-0-83585700-1574091635_thumb.jpgpost-39694-0-95131500-1574091640_thumb.jpg

post-39694-0-30563300-1574091646_thumb.jpgpost-39694-0-39654500-1574091652_thumb.jpg

post-39694-0-62441400-1574091664_thumb.jpgpost-39694-0-48798300-1574091669_thumb.jpg

post-39694-0-21564000-1574091675_thumb.jpgpost-39694-0-43657600-1574091681_thumb.jpg

post-39694-0-98862200-1574091687_thumb.jpgpost-39694-0-05767600-1574091693_thumb.jpg

post-39694-0-50968900-1574091699_thumb.jpgpost-39694-0-59771400-1574091705_thumb.jpg

post-39694-0-40836700-1574091711_thumb.jpgpost-39694-0-76799900-1574091717_thumb.jpg

post-39694-0-39931100-1574091725_thumb.jpg

 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.