sapertoruń Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Marca 2006 Co sie stanie-przegiołem z iloscia pekolsoli.Teraz doczytałem ze na 1 kg 1 gram Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/168-co-sie-stanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Marca 2006 Przy czym przegiołeś?Gdzie znalazłeś info, iż na kilogram mięsa bierzemy 1 g peklosoli?Napisz dokładnie o co chodziPozdro. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/168-co-sie-stanie/#findComment-819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sapertoruń Opublikowano 12 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Marca 2006 Dopiero zaczynam i chyba za duzo wsypałem bo 70g peklosoli (opakowanie) na 1kg szynki do marynaty/zalewy.Lezy od wczoraj w zalewie.A wyczytałem w "Gospodarstwo Domowe" K.Pyszkowska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/168-co-sie-stanie/#findComment-821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Marca 2006 Uuuuuuffff.Nie bierz przepisów z takich książek.Tu masz wszystko.Nic sie nie stało. Po prostu zrób nową zalewę. Na 10 l wody bierzesz ok. 0,80-0,85 kg peklosoli. Oczywiście to dla obliczeń.Takiej zalewy potrzeba ok. 40-45% wagowo w stosunku do ilości mięsa, która chcesz peklować. Wkładasz mięsko do garnka, zalewasz tak przygotowana, wystudzona zalewą i możesz dodac swe ulubione przypraw.Mięso musi być całkowicie pokryte zalewą, dlatego najlepiej jest przykryć je małym talerzykiem i obciążyć np.słoikiem z wodą (oczywiście zamknietym)Top tak po krótce. Więcej doczytasz na stronce.Pozdrowienia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/168-co-sie-stanie/#findComment-823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Marca 2006 Oczywiście nie chodzi mi o przepis jedynie o to, że jak sie pewnie orientujesz, autorzy takich pozycji sa z zasady omnibusami, to znaczy że pisza książki na każdy temat, choć w wielu przypadkach, nigdy nie robili tych produktów, o których piszą. Uważaj. :lol: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/168-co-sie-stanie/#findComment-824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sapertoruń Opublikowano 12 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Marca 2006 Bardzo dziekuje Koledze za podpowiedz,bałem sie że zmarnowałem szynke.Bo gdzies wyczytałem ze moze to byc szkodliwe.Dziekuje jeszcze raz za szybką odpowiedz i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/168-co-sie-stanie/#findComment-825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.