bo66 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Kawalek rostbifu okolo poltora kilograma przecielam na dwie czesci.Umiescilam mieso w naczyniu posypalam sola(na oko) lisc laurowy i czosnek.Przez trzy dni zlewalam wydzielajacy sie sok.Nastepnie posypalam obficie ziolami prowansalskimi , zmielona kolendra i umiescilam w ponczosze.Suszylam w przwiewnym miejscu przez dwa tygodnie.Domownikom bardzo smakowalo nie wierzyli,ze to moj wyrob. http://img156.imageshack.us/img156/5483/289665bh8.th.jpg http://img187.imageshack.us/img187/8253/6526xd2.th.jpg http://img147.imageshack.us/img147/7246/sany0032iq0.th.jpg Cytuj Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1723-rostbif-ala-basturma/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 ziolami prowansalskimi , zmielona kolendra Nie dawałaś kozieradki i papryki ? Tu basturma wg Negusa http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1024, a tu cały basturmowy wątek z naszego forum. http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1329&highlight=basturma A tak z ciekawości zapytam jak wygląda zaopatrywanie się w wieprzowinę w kraju w którym mieszkasz :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1723-rostbif-ala-basturma/#findComment-38872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.