Skocz do zawartości

ROSTBIF ala BASTURMA


Rekomendowane odpowiedzi

Kawalek rostbifu okolo poltora kilograma przecielam na dwie czesci.Umiescilam mieso w naczyniu posypalam sola(na oko) lisc laurowy i czosnek.Przez trzy dni zlewalam wydzielajacy sie sok.Nastepnie posypalam obficie ziolami prowansalskimi , zmielona kolendra i umiescilam w ponczosze.Suszylam w przwiewnym miejscu przez dwa tygodnie.Domownikom bardzo smakowalo nie wierzyli,ze to moj wyrob.

http://img156.imageshack.us/img156/5483/289665bh8.th.jpg

http://img187.imageshack.us/img187/8253/6526xd2.th.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/7246/sany0032iq0.th.jpg

Pozdrawiam gorąco.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1723-rostbif-ala-basturma/
Udostępnij na innych stronach

ziolami prowansalskimi , zmielona kolendra

Nie dawałaś kozieradki i papryki ?

 

Tu basturma wg Negusa http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1024, a tu cały basturmowy wątek z naszego forum. http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1329&highlight=basturma

 

A tak z ciekawości zapytam jak wygląda zaopatrywanie się w wieprzowinę w kraju w którym mieszkasz :question:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1723-rostbif-ala-basturma/#findComment-38872
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.