Maxell Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Jak składać naleśniki: 20 sposobów, aby pięknie je podać (zdjęcia) Poznaj najbardziej kompleksową, ilustrowaną listę sposobów formowania naleśników.Ażurowe i pulchne, deserowe i pikantne, nadziewane i bez nadzienia, słomki, koperty, trójkąty, róże – naleśniki jakie zainspirują każdą gospodynię domową!Prawdopodobnie wiesz, jak przygotować naleśniki z różnych ciast z wieloma nadzieniami, ale na ile sposobów możesz je pięknie złożyć i podać? Pięć? Dziesięć?Specjalnie dla Ciebie, tochka.net wykonała niesamowitą robotę i w tym artykule zebrała wszystkie możliwe oryginalne, interesujące i piękne sposoby składania naleśników przed serwowaniem na elegancki świąteczny lub codzienny stół, dla rodziny, gości, przyjaciół i ciebie.Czytaj, oglądaj, przygotowuj, trenuj i sprawdź, czy wszystkie metody są ci znane. A może znasz jakąś ciekawą opcję składania naleśników, o której nie wspomniano w artykule? Jeśli tak, to podziel się nią z nami. Sposób 1. Najsłynniejszy i najłatwiejszy sposób składania naleśników Najbardziej znanym sposobem jest zdjęcie naleśników z patelni i ułożenie ich na równym stosie na talerzu, posmarowanym olejem, aby się nie skleiły. Nie myśl jednak, że to takie proste. Aby wyglądało tak pięknie, jak na zdjęciu, wszystkie naleśniki powinny być jak z wyboru - takie same, równe i bez zniekształceń. Sposób 2. Składamy naleśniki na pół Komplikujemy nieco zadanie i składamy gotowe naleśniki na pół. Ta opcja może być zawierać różne wypełnienia lub ukrytą niespodzianką w środku. Sposób prosty i piękny. Sposób 3. Rożki naleśnikowe Teraz składamy naleśniki na trzy razy w formę rożków. Mogą być bez wypełnienia, aby każdy gość wybrał je sobie według uznania. A można też zastosować mały trik i nałożyć nadzienie na zewnątrz - naleśniki niby są puste, ale właściwie są nadziane. Sposób 4. Naleśniki zawinięte tradycyjnie, naleśnikowo. Ten sposób zawijania naleśników przeznaczony jest do wypełnienia farszem o luźnej strukturze, który może wypłynąć. Na środku naleśników układamy np. dżem lub mięso mielone, przykrywamy najbliższą krawędzią z jednej i drugiej strony, a następnie zawijamy już tradycyjnie w rulon. Sposób 5. Koperty Ta sama metoda, jak w przepisie 4, ale wykonana na pustych naleśnikach. pozwoli na bardziej kompaktowe umieszczenie ich na talerzu. Wewnątrz naleśniki można posmarować cieniutko np. dżemem i nałożyć żądane nadzienie na wierzch. Sposób 6. Słomki naleśnikowe To bardzo prosty sposób. Umieść nadzienie wzdłuż krawędzi naleśnika i zwiń go w rulonik. Sposób 7. Roladki naleśnikowe Tutaj nadzienie umieszczone na środku naleśnika i nie owija się go w rulon, ale przykrywa od góry lewą i prawą krawędzią. Sposób 8. Schludne rolki Jeśli podwiniesz jedną krawędź naleśnika i z boku zrolujesz cały, otrzymasz eleganckie rolki z gładkimi krawędziami, które będą wyglądać bardzo ciekawie na stole. A jeśli chodzi o dodanie np. konfitur lub dżemy, każdy gość może sobie w nim zanurzać naleśnika sam, wybierając ten dodatek, który mu najbardziej odpowiada. Sposób 9. Nadziewane rurki Składamy naleśniki na pół i zanim zwiniemy, nadziewamy je nadzieniem. Aby uniemożliwić rozwinięcie się naleśników, możemy związać gałązką zieleni lub zielonym szczypiorkiem. Sposób 10. Trójkątne koperty naleśnikowe Innym sposobem skutecznego nadziania naleśników jest złożenie ich cztery razy, delikatne wygięcie górnej krawędzi i wypełnienie nadzieniem. Sposób 11. Rogi naleśnikowe Po złożeniu naleśnika na pół, obficie i równomiernie, napełnij go nadzieniem i zawiń brzegi naleśnika. Sposób 12. Szyszki naleśnikowe Na krawędzi naleśnika układamy dużo jednolitego i gęstego nadzienia (twaróg, bita śmietana, suflet). Następnie ostrożnie zwijamy naleśnik w kółko, jakbyśmy robili papierową tutkę. Sposób 13. Trójkąty naleśnikowe Nadzienie jest układane na środku naleśnika, a same krawędzie naleśnika są składane do środka, tworząc trójkąt. Aby naleśnik się nie rozpadł, możesz go skleić lub oślepić krawędzie lub połączyć wykałaczką albo patyczkiem szaszłykowym. Sposób 14. Podwójne trójkąty naleśnikowe Komplikujemy to zadanie, i końce trójkątów uzyskane w poprzednim akapicie są naprzemiennie wyciągane na przeciwne strony. W ten sposób nawet płynne nadzienie zostanie bezpiecznie zapakowane w naleśniki. Sposób 15. Naleśnikowa fala Bierzemy gotowy naleśnik i zbieramy go jak miech akordeonu, a następnie końce przyciągamy do siebie. Na talerzu otrzymujemy oryginalną, falistą kompozycję. Sposób 16. Naleśnikowe gniazda Skręcamy cienkie naleśniki w spiralę i kładziemy na wierzch nadzienie, uzyskując przytulne i pysznie wypchane gniazda. Sposób 17. Naleśnikowe rozetki Takie naleśniki można zrobić z bardzo cienkiego ciasta lub pokroić zwykłe naleśniki na pół. Zasada jest prosta, choć wymaga pewnych umiejętności: naleśnik zwijamy w dosyć luźną tubę, obracamy jedną krawędź do drugiej, tworząc rozetę. Sposób 18. Naleśnikowe mieszki Nadzienie umieszcza się na środku naleśnika, a brzegi są zebrane razem i przymocowane wiązaniem z zielonego szczypiorku, gałązką zieleniny, gotowanym spaghetti lub wykałaczką. Sposób 19. Nadziewane ciasto naleśnikowe To proste, kulinarne arcydzieło! Nadziewamy część naleśników różnymi nadzieniami i zwijamy z nich ruloniki. Teraz nadziewamy pozostałe naleśniki gotowymi, nadzianymi rulonikami i wstawiamy wszystko do piekarnika, otrzymując ciasto nadziewane nadziewanymi naleśnikami. Sposób 20. Na koniec nie przestrzegamy reguł Rzucamy naleśniki na talerz chaotycznymi falami, wlewamy olej, syrop, miód lub sos. Tutaj główną zasadą jest to, by naleśniki nie sklejały się. A bałagan na talerzu ma zawsze swój kulinarny urok. Życzę smacznego.Autorka: Ольга Княжевич Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17351-rosja-jak-sk%C5%82ada%C4%87-nale%C5%9Bniki-20-sposob%C3%B3w-aby-pi%C4%99knie-je-poda%C4%87-zdj%C4%99cia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Czerwca 2020 a niby taki zwykły naleśnior Fajne to, dzięki M Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17351-rosja-jak-sk%C5%82ada%C4%87-nale%C5%9Bniki-20-sposob%C3%B3w-aby-pi%C4%99knie-je-poda%C4%87-zdj%C4%99cia/#findComment-668353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.