Maxell Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Przedstawiam czwartą część filmu technologicznego, nakręconego podczas I Ogólnopolskiego Zlotu Wędzarniczej Braci w Napoleońskiej Zagrodzie, w 2006 r. Pani technolog omawia poszczególne etapy przygotowania elementów mięsnych do produkcji wyrobów, oraz produkcję kiełbasy białej, wiejskiej, szynki, kaszanki i pasztetowej. Odpowiada także na pytania uczestników zlotu.Do naszej zlotowej produkcji masarskiej celowo użyliśmy urządzeń stosowanych przez domowego masarza, by jak najbardziej przystosować pokaz do warunków polowych.Film był kręcony w trakcie zlotu, zatem tło dźwiękowe, nasilające się w czasie jego trwania, jest typowym efektem atmosfery jaka panuje na naszych zlotach. Zapraszam do oglądania. Edytowane 10 Marca 2021 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17866-filmrok-2006i-ozwb-przygotowanie-surowca-i-produkcja-wyrob%C3%B3w-mi%C4%99snych-w-warunkach-polowych-zlot-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-4/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.