Skocz do zawartości

[Film][Rok 2006][I OZWB] Przygotowanie surowca i produkcja wyrobów mięsnych w warunkach polowych (zlot). Część 4.


Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam czwartą część filmu technologicznego, nakręconego podczas I Ogólnopolskiego Zlotu Wędzarniczej Braci w Napoleońskiej Zagrodzie, w 2006 r. Pani technolog omawia poszczególne etapy przygotowania elementów mięsnych do produkcji wyrobów, oraz produkcję kiełbasy białej, wiejskiej, szynki, kaszanki i pasztetowej. Odpowiada także na pytania uczestników zlotu.

Do naszej zlotowej produkcji masarskiej celowo użyliśmy urządzeń stosowanych przez domowego masarza, by jak najbardziej przystosować pokaz do warunków polowych.

Film był kręcony w trakcie zlotu, zatem tło dźwiękowe, nasilające się w czasie jego trwania, jest typowym efektem atmosfery jaka panuje na naszych zlotach. Zapraszam do oglądania.

 

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.