Małgoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1776 Opublikowano 9 Czerwca 2011 A jakie Ty włoski na krewetkach masz??? :shock: Przecież ..to sam pancerzyk chitynowy... Bidulki są gołe jak święty turecki :grin: Oj.. polecam Ci w Jastrzębiej Górze pewną wędzarnię..dają tam suuuper krewetki.. :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-162711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1777 Opublikowano 9 Czerwca 2011 ostrygi ale te krewetkowe włoski jakoś tak... mnie odstraszająZnałem dawno temu starego Holendra, który jadł krewetki z skorupką i włosami. Mówił że zdrowe... :lol: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-162712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1778 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Nie wiem jak to się u nich nazywa czy włoski czy wąsy ale... jakoś tak mnie trącają.Wiem że są bardzo smaczne, może nie ogolonych nie lubię. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-162716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1779 Opublikowano 9 Czerwca 2011 miro, a u nas była zupa rybna pozdrawiamy z CHapowa Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-162718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1780 Opublikowano 9 Czerwca 2011 może nie ogolonych nie lubię. :grin: nie dziwię się... :wink: [ Dodano: Czw 09 Cze, 2011 22:36 ] miro, a u nas była zupa rybna pozdrawiamy z CHapowaale Wam zazdroszczę i tej zupy i w ogóle całego zlotu. Proszę uściskać wszystkich uczestników zlotu w Chłapowie od Małgoś :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-162719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1781 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Darinowi niechce sie gotowac w domuNo kol. jesteś niesprawiedliwy lub nie masz wiedzy, co dotyczy mojej smykałki do kuchni. Poczytaj moje posty i nabędziesz wiedzy w tym temacie. :grin: Ahh tam.. Zaraz niesprawiedliwy.. Przeciesz sam pokazales kilka dań z kantyny przyzakladowej , tutaj na forum..Nie mialem nic zlego na mysli i nieraz sam chwale to co zjadlem w pracy..Ale takich dań , ktore Wam serwuja , to tylko pozazdroscic.. Naprawde 1-sza Klasa.. :clap: :thumbsup: pozdro A tak szczerze to jestes jednym z moich Faworytow jesli chodzi o wyroby domowym sposobem..Oraz znam Twoje produkty oraz innych zacnych kolegow i kolezanek..Ucze sie z nich.. :tongue: :tongue: :tongue: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-162738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1782 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Henio..?? Ale kto komu ? :rolleyes: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-162745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1783 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Pustych czy pelnych ? :grin: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-162792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1784 Opublikowano 13 Czerwca 2011 a to nasz jutrzejszy łobiad Przymiarka przed wrzuceniem w przyprawy Kurak pieczony na butelce z piwem :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1785 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Piwko było zostawić na czas oczekiwania jak będzie siedział w piekarniku. :grin: Do tego jeszcze ziemniaczki młode skropione oliwa z przyprawami, przekrojony czosnek i czekanie :thumbsup:.Osobiście używam piwka miodowego lub na miodzie gryczanym. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek_57 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1786 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Kurak pieczony na butelce z piwem :wink:Pokemonie robiłem coś takiego w niedzielę i dam Ci małą radę, aby skłonić piwo do współpracy potraktuj je szczyptą soli ale dopiero po godzinie pieczenia, wyjdzie z butelki na Twoje życzenie. :wink: Cytuj Pozdrawiam Sylwek ZduniakTabela peklowania dla leniwych :happy: :happy: :happy:https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=188359#188359 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1787 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Kurak pieczony na butelce z piwemw zeszłą niedzielą piekłam, tylko w butelce po piwie była woda z przyprawami, a może taki ma lepszy smak z ty piwem w środku? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1788 Opublikowano 14 Czerwca 2011 a może taki ma lepszy smak z ty piwem w środku?madlinka, robie pierwszy raz ten sposób ale kolega zachwalał, ze to niebo w gebie Zobaczymy... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1789 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Czesc... Robilem juz raz takiego "Ptoka" ale posadzilem go na puszce piwa..Wazne jest zeby browarek byl upity gdzies do polowy albo i jeszcze nizej , ale z tym to chyba nikt nie bedzie mial problemu :grin: :grin: .! Puszka musi wchodzic w kurczaka do 3/4 jego wnetrza..Przy karczku wyciac troszke wiekrzy otwor w miesku , aby wyciekajacy plyn wydostawal sie na zewnatrz.. Puszka lepiej przewodzi cieplo..Mięsko jest naprawde delikatne i soczyste.. pozdro Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1790 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Dzisiejszy obiadek, kurak pieczony na butelce z piwem, ziemniaczki i sałatka warzywna ze śmietaną i odrobina majonezu (pomidory, szczypiorek, ogórek, kukurydza, koperek, ) :thumbsup: A kurak rewelacja Całego zjedliśmy !!! nawet pierś była soczysta i mięciutka http://img688.imageshack.us/img688/8864/dscf9805wm.jpg http://img534.imageshack.us/img534/7929/dscf9806wm.jpg http://img838.imageshack.us/img838/5229/dscf9808wm.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1791 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Pokemonie... I jaka wersja kurczaka Wam lepiej smakowala ? ... Ta pieczona calkiem zwykle w piekarniku czy ta wersja z butelka pifka ?? :-) Przepieknie wyglada !! :clap: :clap: :clap: :thumbsup: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1792 Opublikowano 14 Czerwca 2011 I jaka wersja kurczaka Wam lepiej smakowala ? ... zdecydowanie ta dzisiejsza, mieso jest super soczyste, mięciutkie normalnie pieczemy w rekawie, w sumie tez dobre wychodzi... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1793 Opublikowano 14 Czerwca 2011 No super ! Elegancko siedzi :grin: Ja też słyszałam ,że się robi na puszce :rolleyes: :clap: Trzeba spróbować... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1794 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Dla tych co się im puszki wywracają :grin: http://www.wyroby-domowe.pl/urzadzenie-pieczenia-kurczaka-p-380.html Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1795 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Według mnie cały pic pieczenia kuraka na butli polega na tym że szyjka jest wewnątrz kuraka . Tak to tylko po to by stał. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1796 Opublikowano 14 Czerwca 2011 polega na tym że szyjka jest wewnątrz kuraka I ja tak właśnie piekę ..... piwko paruje w kurczaka a nie do piekarnika :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1797 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Henio niekoniecznie. Samo parujące piwo zwiększa "zawilgocenie" piekarnika. Inny klimat.W takim wilgotnym środowisku mięso może inaczej raz reagować na temperaturę a dwa mniej się obsuszać. Ale to puki co tylko teoria z mojej strony tu film z YT jak przebiega produkcja. Kurczak jak kurczak ale kucharka całkiem estetyczna :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1798 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Według mnie cały pic pieczenia kuraka na butli polega na tym że szyjka jest wewnątrz kuraka . Tak to tylko po to by stał.Pic polega na tym, że kurczak jest od wewnątrz nawilżany tym co jest w butelce, a więc i bardziej soczysty. Kiedy przyrządzam kurczaka w taki sposób, dodatkowo szyję górę kuraka żeby nie przepuszczała parującej zawartości. Jednak najlepszy kurczak jaki pamiętam zrobiłem w cieście z solą. Niestety nie pamiętam przepisu, ale było to ciasto chyba 1:1 z solą. Kurczaka "zamykało" się w tym cieście i do piekarnika. Pod koniec przyrządzania trzeba było go z niego wyjąć i tylko przypiec skórkę. Nawet na piwie nie jest tak soczysty jak z ciasta. Za młodych lat podobnie przyrządzaliśmy z chłopakami "bezpańskie" kury w glinie i pieczone w żarze, ale było to tak dawno..... :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1799 Opublikowano 14 Czerwca 2011 "bezpańskie" kury w glinieTeż to przerabiałem :grin: Tylko co niektórzy zapomnieli że skubać nie trzeba , ale wypatroszyć to by się przydało. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1800 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Jednak najlepszy kurczak jaki pamiętam zrobiłem w cieście z solą. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=140704#140704 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=142577#142577 :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/72/#findComment-163303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.