marek72 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2351 Opublikowano 20 Lutego 2012 Maxell, mieszkamy niedaleko siebie może kiedy sie spotkamy co nieco mi podpowiesz na ten miły temat wędlinek . Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2352 Opublikowano 20 Lutego 2012 Oczywiście spotkać się możemy. Może jakiś mini zlocik w maju? Jest w Bełchatowie i okolicach sporo osób z naszej stronki.Nie rób czasem wstydu i zapisz się na sierpniowy zlot w Napoleonowie. Co do wsparcia - ogladąjc zdjęcia, dasz już sobie radę. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2353 Opublikowano 20 Lutego 2012 Maxell, Też myślę o tym zlocie . Miałem ochote na ten kurs wedlin dojrzewających ale z czasem nie bardzo . :sad: Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2354 Opublikowano 20 Lutego 2012 Nie ma co myśleć. Trzeba się zapisywać. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2355 Opublikowano 20 Lutego 2012 marek72, żałuj że nie byłeś! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
federn Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2356 Opublikowano 21 Lutego 2012 a ja dzisiaj gotuje fasolke po bretońsku ze swoją kiełbaską i boczkiem. OJ bedą wiatry :shock: :grin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2357 Opublikowano 21 Lutego 2012 a ja dzisiaj gotuje fasolke po bretońsku ze swoją kiełbaską i boczkiem. OJ bedą wiatry :shock: :grin: Pozdrawiam U mnie już ugotowana. :thumbsup: Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
federn Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2358 Opublikowano 21 Lutego 2012 Więc jutro na obiad będą szagówki :grin: z gotowaną kapustką i skwarkami :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2359 Opublikowano 21 Lutego 2012 Więc jutro na obiad będą szagówki :grin: z gotowaną kapustką i skwarkami :lol: :thumbsup: :thumbsup: :clap: . Typowo wielkopolskie danie , najlepiej o tej porze roku smakuje . Rozumiem że kapusta kiszona gotowana . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2360 Opublikowano 21 Lutego 2012 A u mnie warzywna na żeberkach z wietnamki . Pozdro dla wszystkich. Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
federn Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2361 Opublikowano 21 Lutego 2012 Więc jutro na obiad będą szagówki :grin: z gotowaną kapustką i skwarkami :lol: :thumbsup: :thumbsup: :clap: . Typowo wielkopolskie danie , najlepiej o tej porze roku smakuje . Rozumiem że kapusta kiszona gotowana . PozdrawiamJak najbardziej kwaszona :smile: :thumbsup:, a latm koniecznie biała gotowana Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2362 Opublikowano 21 Lutego 2012 :blush: ale co to jest szagówka? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2363 Opublikowano 21 Lutego 2012 chłop z warmii, Taka kluska pod kątem cięta :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
federn Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2364 Opublikowano 21 Lutego 2012 :blush: ale co to jest szagówka? Pozdrawiam serdecznie.Pewnie jako kopytaka będą lepiej znane Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2365 Opublikowano 21 Lutego 2012 I stała się jasność :grin: Faktycznie,krojone na szagę :grin: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2366 Opublikowano 22 Lutego 2012 Niemiaszki, trochę inaczej dzielą tuszki wieprzowe. W Niemczech bowiem, są wycinane i segregowane tzw. "Dicke Rippe" czyli Grube Żebro. A wygląda to tak : Myślę, że ten kawałek mięsa, leżący w przedniej ćwiartce (dolnej) półtuszy wieprzowej, nadaje sie najlepiej do uzyskania sosu w pieczeniach oraz nadaje im super smak. (Duża zawartość tłuszczu i kości). A i mięsko smakuje wybornie "obgryzaczom kostek".. Zrobiłem więc dzisiaj "Dicke Rippe" z sosem oraz "pyrkami". Do tego modra kapusta. Kapustę robię tak że na tłuszcz wrzucam 2 jabłka obrane i pokrojone w kostkę, podduszam je i dodaję 1-2 łyżki cukru (karamelizacja). Na to słoikowa kapusta, kilka rodzynek i sok z 1/2 cytryny. Po 30 min. kapuchę zostawiam na wyłączonym "gazie"... A tak wyglądał nasz obiad dzisiaj : :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2367 Opublikowano 22 Lutego 2012 A tak wyglądał nasz obiad dzisiaj : Bardzo smakowicie,lecz u nas raczej , nie na czasie :lol: Środa Popielcowa-więc śledż i tym podobne postne dania. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2368 Opublikowano 22 Lutego 2012 U mnie cos podobnego tylko zeberko zastapilem golonka Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2369 Opublikowano 22 Lutego 2012 niestety w ostatnich latach tak bardzo spadło znaczenie ryb w naszej diecie fakt..ale podyktowane to z pewnością jest ich ceną :mellow: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2370 Opublikowano 22 Lutego 2012 Malgoś, jak zwykle wyjełła mi ość z gardła. Ale ma Dziewczyna 100 % racje.! :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2371 Opublikowano 23 Lutego 2012 fakt..ale podyktowane to z pewnością jest ich ceną :mellow:to prawda....już tego nie pisałem, ale raz na jakiś czas można sobie taką rybkę zafundować... jeszcze jak fajnie zrobiona i w miłym towarzystwie i okolicznościach to już w ogóle "miodzio" Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2372 Opublikowano 23 Lutego 2012 No to dzisiaj pierogi z mięsem: Odnośnie ryb to faktycznie cena jest w tej chwili nieco odstraszająca ,ale w innych tematach piszemy,że zdrowie jest najważniejsze i warte każdej ceny.Popieram więc pogląd Abratka,że od czasu do czasu a minimum raz w tygodniu powinniśmy sobie rybkę w takiej czy innej postaci zafundować :thumbsup: Właśnie trwa sezon dorszowy a i śledzie na straganach coraz dorodniejsze.Ryba z połowów zimowych jest najsmaczniejsza. Gretom tam gdzie przebywasz to ceny ryb są faktycznie ogromne,jak przyjeżdża szwagierka z Koloni to niczym innym nie chce się odżywiać tylko rybami.Jadąc do niej zawsze musiałem targać lodówkę pełną dorsza. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2373 Opublikowano 23 Lutego 2012 Niemiaszki, trochę inaczej dzielą tuszki wieprzowe. W Niemczech bowiem, są wycinane i segregowane tzw. "Dicke Rippe" czyli Grube Żebro. A wygląda to tak : U nas też jest takie ''cóś'' i się zwie... ,,żeberka-mostki''... :wink: :smile: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2374 Opublikowano 23 Lutego 2012 Jak rybka droga to może małże :question: :wink: :thumbsup: Podsmażone o paście z papryki i koncentracie pomidorowym, z dodatkiem selera naciowego i ogórka zielonego Odrobina ryżu i różnych dodatków smakowych, ja stosuję np harrisę i koniecznie białe wino Zaletą tej potrawy jest, że jak zostanie, wyśmienita jest też na zimno. Jeszcze jedno--czosnek koniecznie trzeba dołożyć Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon70 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2375 Opublikowano 23 Lutego 2012 Witam u nas dziś Łosoś grilowany + warzywa na parze no i oczywiście pyry.sok pomidorowy do popicia.smaczne tylko mało Cytuj To co robisz podkreśla,lub przekreśla to co mówisz. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/95/#findComment-203776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.