romk Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Marca 2022 Tym razem:4 ozorki wp.1 golonka średniej wielkości,1 nóżka świńska,1 gicz cielęca (przód).Ozorki i wytrybowane mięso z golonki peklowane 5 w zalewie 10%. Noga, skóra i kość z golonki oraz gicz gotowane z solą, zielem, listkiem i pieprzem. Elementy peklowane ugotowane osobno. Ugotowane ozorki (po zdjęciu skórki), mięso golonkowe i giczowe pokrojone w kostkę. Część skórek z nóżki i golonki pokrojona w paseczki. Reszta skórek i chrząstek drobno zmielona. Do całego dobra około 15% procent wywaru z gotowania nóżek i przyprawy (majeranek, pieprz grubo mielony, trochę kminku i czosnku granulowanego. Nadziewanie w osłonki poliamidowe i słoiczki. Uzyskałem 2 batoniki fi 70 mm o długości 15 cm i trzy słoiczki 340 ml. Parzenie batonów i gotowanie słoiczków przez około 40 minut. Batony poddane podczas chłodzenia lekkiemu sprasowaniu. Po degustacji jestem z siebie zadowolony. Cytuj Romk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18978-salcesonik-nieortodoksyjny-romka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Marca 2022 Wygląda fajnie Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18978-salcesonik-nieortodoksyjny-romka/#findComment-754637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Marca 2022 Wygląda smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18978-salcesonik-nieortodoksyjny-romka/#findComment-754645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Marca 2022 Bardzo ladny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18978-salcesonik-nieortodoksyjny-romka/#findComment-754691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.