Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem:

4 ozorki wp.

1 golonka średniej wielkości,

1 nóżka świńska,

1 gicz cielęca (przód).

Ozorki i wytrybowane mięso z golonki peklowane 5 w zalewie 10%. Noga, skóra i kość z golonki oraz gicz gotowane z solą, zielem, listkiem i pieprzem. Elementy peklowane ugotowane osobno. Ugotowane ozorki (po zdjęciu skórki), mięso golonkowe  i giczowe pokrojone w kostkę. Część skórek z nóżki i golonki pokrojona w paseczki. Reszta skórek i chrząstek drobno zmielona. Do całego dobra około 15% procent wywaru z gotowania nóżek i przyprawy (majeranek, pieprz grubo mielony, trochę kminku i czosnku granulowanego. Nadziewanie w osłonki poliamidowe i słoiczki. Uzyskałem 2 batoniki fi 70 mm o długości 15 cm i trzy słoiczki 340 ml. Parzenie batonów i gotowanie słoiczków przez około 40 minut. Batony poddane podczas chłodzenia lekkiemu sprasowaniu. Po degustacji jestem z siebie zadowolony.post-44393-0-51671600-1646161550_thumb.jpg

Romk
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18978-salcesonik-nieortodoksyjny-romka/
Udostępnij na innych stronach

Wygląda fajnie :thumbsup::clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18978-salcesonik-nieortodoksyjny-romka/#findComment-754637
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.