Małgoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Bardzo dobry pomysł.Zawsze przy zrazach coś z ich wnętrz ucieka..a tak nic nie ma prawa wyjść! Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 25 Grudnia 2007 To coś na tłusty czwartek :grin: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazon Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Moje swiateczne wedzenie to pierwszy etap na swieta Bozego Narodzenia a drugi na Nowy Rok.Na gwiazdke kupilem cztery schaby schaby i solilem w solance z soli peklowej zgodnie z instrukcja na opakowaniu (sol peklowa z polski !!) solilem 9 dni obciekanie 2 dni, wedzilem w dymie 30-40 st C przez 3 dni po 5 godzin i tak tez z czterema szyneczkami , wisna a oststni dzien zrebki bukowe i jalowiec . Schaby zostaly jako sopockie a szyneczki parzylem w temp 80 st C http://i8.instantgallery.pl/g/ga/gazzon/31318.jpg Na nowy rok kupilem karton makreli 20 kg okazalo sie ze w rosji makrele importuja ze Szkocji http://i9.instantgallery.pl/g/ga/gazzon/31319.jpg http://i0.instantgallery.pl/g/ga/gazzon/31320.jpg Solilem w solance 2 dni solanka ze soli warzonej na jajko , wedzilem 30 min w temp 60 st C pozniej w temp 40 st C 3 godz czeresnia i w koncu zrebki bukowe . http://i1.instantgallery.pl/g/ga/gazzon/31321.jpg http://i2.instantgallery.pl/g/ga/gazzon/31322.jpg a to juz chlodzenie gotowej makreli. Wedzonki i ryba byly pyszne , ryba przepadla w dwa dni :lol: Pozdrawiam z Kalkazu Gazon Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 4 Stycznia 2008 W dwa dni tyle :shock: Nie dziwię się, że wątroba się odezwała :grin: Czy makrele, które kupiłeś były mrożone ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazon Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Tak makrele mrozone , co sie dziwic jak jest wedzona ryba to sie okazuje ze masz bardzo duza rodzine ,i wszyscy lubia jesc rybe i popijac piwo .Pozdrawiam z Kalkazu Gazon Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam Gazon . Gratuluję wędzonek a makreli wędzonej to Tobie pozazdroszczę . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Piękne wędzoneczki . Makrelka jak złoto :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Gazon..super ,wspaniałe wedzoneczki! :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazon Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Сo do makreli , pierwszy raz wedzilem ryby bez ociekania i podsuszania , po wyjeciu z solanki obmylem chlodna woda i do wedzarni rozgrzanej do temp 60 st C ryba wyszla bardzo dobrej jakosci . Ciekawe czy mozna tak postepowac z innymi gatunkami ryb czy tylko z tlustymi ?Pozdrawiam z KalkazuGazon Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam W wędzeniu ryb nie mam doświadczenia .Wędziłem tylko dwa razy tzw filet zielonego śledzia w smaku wspaniały ,wędziłem na cienkich pręcikach i miałem problemy bo trochę pospadały być może była trochę za wysoka temperatura wędzenia . Myślę że to jest temat w moim przypadku do rozwoju . Bardzo mi smakują rybki wędzone szczególnie swojsko wędzone Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Piękne te rybki :tongue: trzeba by coś pomyśleć ale może ten mróz odpuściGratulacje Gazon - a tak a'propos to sam jadłeś tyle rybek :grin: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazon Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ja zjadlem tylko trzy , reszte to sylwestrowi i nowogodni goscie , takie mialem wrazenie jak by nigdy nie jedli , rabali az sie uszy trzesly , ale chyba o to chodzi w tym zadymiarskim hobby. Kilku kolegow zadeklarowalo ze tez beda budowac wedzarnie chyba sie zrobilo modnie i smacznie .Pozdrawiam z KalkazuGazon Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 5 Stycznia 2008 No właśnie ..ja tez miałam nieodparte wrażenie,że goście nic nie jedli przez cały rok.Ja i Marek jakos nie mielismy apetytu..(jak sie robi samemu to tak nie smakuje). Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/7/#findComment-26547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.