boxer1981228 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Witam wędzarniczą brać. W sprzedaży pojawił się nowy produkt, oferowany przez firmę sausagemaker z USA. Dzięki, któremu zabezpieczymy mięso bakteriologicznie bez użycia azotynów I azotanów. Mowa o Ecocure #1 o którym opowiadam troszkę w filmie. Produkt utrwala również czerwoną barwę mięsa tak jak to robi peklo. Przynajmniej tak twierdzi producent. Produkt zakupiłem do testów i już jest u mnie. Więc niebawem więcej informacji. Co o tym myślicie? https://youtu.be/MjFtdzg_fnE Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19600-bakteriologicznie-zabezpieczenie-mi%C4%99sa-bez-u%C5%BCycia-azotyn%C3%B3w-i-azotan%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Znamy tę firmę i nawet z nimi współpracowaliśmy, kiedy mieli przedstawicielstwo w Polsce. Do czasu, kiedy wypowiedzą się nasze (lub unijne0 laboratoria, nie możemy oficjalnie uznać tego produktu, jako zabezpieczającego mięso. Na razie potraktujmy to jako ciekawostkę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19600-bakteriologicznie-zabezpieczenie-mi%C4%99sa-bez-u%C5%BCycia-azotyn%C3%B3w-i-azotan%C3%B3w/#findComment-811324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.