emka24 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Listopada 2008 czytając artykuł -kiełbasa wiejska domowa cienka parnikowa z cyklu ABC wiejskiego masarza ,autora DZIADEK -,zauważyłe ,że autor pisze miedzy innymi 'w trakcie ostatniego mieszania często dodaje się jeszcze wodę lub solanke jak również gotującą wodę ,w zależnosci od jakości mięsa i typu kiełbasy jaką się chce otrzymać ścisłą,kruchą zwięzłą...' .czy ktoś doświadczony mógłby wyjaśnić mi zależności,które warunkują powyższe.Innymi słowy jak otrzymać kiełbasę kruchą,zwięzła robiącą tzw.pyk itd. Cytuj emka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1975-jak-otrzyma%C4%87-odpowiedni-typ-kie%C5%82basy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Listopada 2008 w trakcie ostatniego mieszania często dodaje się jeszcze wodę lub solanke jak również gotującą wodę ,w zależnosci od jakości mięsa i typu kiełbasy jaką się chce otrzymać ścisłą,kruchą zwięzłą...' zależy od tego jaką (typ) kiełbasę pragną mieć gospodarze. jak otrzymać kiełbasę kruchą,zwięzła robiącą tzw.pykprzeczytaj do końca wiadomości zawarte w linku https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=840&postdays=0&postorder=asc&highlight=krucha&start=75 a dowiesz się więcej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1975-jak-otrzyma%C4%87-odpowiedni-typ-kie%C5%82basy/#findComment-46114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emka24 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Listopada 2008 dziękuję Cytuj emka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1975-jak-otrzyma%C4%87-odpowiedni-typ-kie%C5%82basy/#findComment-46175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.