Tomasz123 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam wszystkich pięknie.Moje pytanie jest następujące :będę robił kiełbasę (9 kg wieprzowiny i 1 kg wolowiny)i dostałem od znajomego 2 króliki a kiedys słyszałem że można dodać miesa z królika do kiłbasy.Czy to dobry pomysł czy krolika peklować tak jak pozostale mieso? ,czy peklować całego z kościami?,jak długo peklować i czy peklować ?i czy na 10 kg miesa te dwa króliki to nie zadużo ? Sory jeżeli moje pierwsze pytanie na tym forum jest lamerskie ale szkoda mi tych 2 króliczków .Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2030-kielbasa-z-krolika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Tomasz123, Zrobisz, jak będziesz chciał. Na stronie głównej, znajdziesz przepisy na kiełbasy z mięsa króliczego. Do wyrobu kiełbas mięso pozyskujemy z elementów, które posiadają kości tak więc pozyskaj mięso z tuszy królika i zapekluj jak pozostałe. Mięsa drobne peklujemy kilka dni w zależności od wielkości kawałków i rodzaju mięsa. Skoro masz dwa króliki to, użyj jednego do połowy mięsa (5 kg) i zrób dwa rodzaje kiełbasy. Będziesz wiedział na przyszłość, czy warto? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2030-kielbasa-z-krolika/#findComment-48399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam!Moim zdaniem możesz spokojnie dodać 2 króliki do mięsa które masz, tylko pamiętaj żeby ta kiełbasa nie była za chuda. Mięso z królika musisz wytrybować, i zapekluj jak resztę mięsa. Myślę że kiełbasa będzie ok.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2030-kielbasa-z-krolika/#findComment-48702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.