Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich pięknie.

Moje pytanie jest następujące :będę robił kiełbasę (9 kg wieprzowiny i 1 kg wolowiny)i dostałem od znajomego 2 króliki a kiedys słyszałem że można dodać miesa z królika do kiłbasy.Czy to dobry pomysł czy krolika peklować tak jak pozostale mieso? ,czy peklować całego z kościami?,jak długo peklować i czy peklować ?i czy na 10 kg miesa te dwa króliki to nie zadużo ? Sory jeżeli moje pierwsze pytanie na tym forum jest lamerskie ale szkoda mi tych 2 króliczków .

Pozdrawiam Tomek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2030-kielbasa-z-krolika/
Udostępnij na innych stronach

Tomasz123, Zrobisz, jak będziesz chciał. Na stronie głównej, znajdziesz przepisy na kiełbasy z mięsa króliczego.

Do wyrobu kiełbas mięso pozyskujemy z elementów, które posiadają kości tak więc pozyskaj mięso z tuszy królika i zapekluj jak pozostałe.

Mięsa drobne peklujemy kilka dni w zależności od wielkości kawałków i rodzaju mięsa.

Skoro masz dwa króliki to, użyj jednego do połowy mięsa (5 kg) i zrób dwa rodzaje kiełbasy. Będziesz wiedział na przyszłość, czy warto?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2030-kielbasa-z-krolika/#findComment-48399
Udostępnij na innych stronach

Witam!

Moim zdaniem możesz spokojnie dodać 2 króliki do mięsa które masz, tylko pamiętaj żeby ta kiełbasa nie była za chuda. Mięso z królika musisz wytrybować, i zapekluj jak resztę mięsa. Myślę że kiełbasa będzie ok.

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2030-kielbasa-z-krolika/#findComment-48702
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.