Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jako swego rodzaju ciekawostkę, podaję link do poradnika Serhija Petryczenki, zapisanego w formacie pdf, który powinien sie otworzyć po kliknięciu na link http://www.wiejskierozkosze.pl/ebooki/Wedzarnia_domowa.pdf

Z uwagi na zastrzeżenia autora, nie moge zmienić formy jego przedstawienia.

Wartość materiału pozostawiam Waszej ocenie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2054-poradnik-serhija-petryczenki/
Udostępnij na innych stronach

Trochę to wszystko dziwnie opisane. W jednym przepisie autor podaje ilość soli w gramach (100g na 3-3,5 kg mięsa :shock: ), a w drugim w łyżkach. Brak temperatur peklowania. Peklowanie na sucho miesiąc ? :rolleyes: Temperatury wędzenia szynek zbyt wysokie. To tak na szybko co mi wpadło w oko.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2054-poradnik-serhija-petryczenki/#findComment-49004
Udostępnij na innych stronach

Dlatego podałem to jako ciekawostkę. Tak właśnie próbują "nawracać" kandydatów na zadymiaczy ludzie, którzy chyba nigdy nie mieli prawdziwego kontaktu z wedzarnią, wędzeniem i produkcja kiełbas.

To mi zaraz przypomina tego omnibusa Fidoruka. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2054-poradnik-serhija-petryczenki/#findComment-49005
Udostępnij na innych stronach

Tak, mój błąd. Jednak jak go zwał, tak go zwał. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2054-poradnik-serhija-petryczenki/#findComment-49008
Udostępnij na innych stronach

Pomijając kwestie merytoryczne, to poradnik kiepski.

Zdania mało składne, brak konsekwencji w przepisach, tekst nie wyjustowany.

 

Ale ciekawostka jest :D

Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2054-poradnik-serhija-petryczenki/#findComment-49067
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.