Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuje szybkiej pomocy. Miałem robić w tą sobotę kiełbasę i wędliny typu krakowską szynkowa, normalnie zawsze pekluje mięso na sucho w czwartek, czyli dwa dni przed wędzeniem. Niestety okazało się że muszę wyjechać jutro i będę w piątek w nocy. Pytanie brzmi czy mogę zapeklowac mięso dziś, jeśli tak to ile dać peklosoli żeby nie była za słona, normalnie daje 18g/kg. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20966-peklowanie-na-sucho-d%C5%82u%C5%BCej-ni%C5%BC-48h/
Udostępnij na innych stronach

10 minut temu, kukunamuniuu napisał(a):

czy mogę zapeklowac mięso dziś, jeśli tak to ile dać peklosoli żeby nie była za słona, normalnie daje 18g/kg

Możesz nic się nie stanie /nie miel/- warunek -bez przypraw i lodówka 3-4 st . Najlepiej szczelny zamykany pojemnik. 18g/kg =dobrze.

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20966-peklowanie-na-sucho-d%C5%82u%C5%BCej-ni%C5%BC-48h/#findComment-933380
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.